ΤΕΝΙΣ

Τα όνειρα πραγματοποιούνται

Τα όνειρα πραγματοποιούνται

Και όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Θοδωρής Αγγελίνος εξηγεί στο Sport24.gr την προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλλει, προκειμένου να βρεθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο.

Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς για τον Θοδωρή Αγγελίνο (δεξιά στη φωτό). Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη (σ.σ. στο Νο256 αυτή την εβδομάδα) θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Grand Slam τουρνουά

Στις αρχές της νέας χρονιάς ο 29χρονος δεξιόχειρας θα ξεκινήσει τις προσπάθειες του στο προκριματικό τουρνουά του Αυστραλιανού Όπεν.

" Είναι μεγάλη επιτυχία, όνειρο ζωής για μένα. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, η προσπάθεια που κάνω τα τελευταία χρόνια. Χαίρομαι και για ακόμα ένα λόγο, δεν θα είμαι μόνος μου πια και θα έχω την υποστήριξη ορισμένων ανθρώπων που πίστεψαν σε μένα, στην προσπάθεια που κάνω για να βρεθώ σε μεγαλύτερο επίπεδο", είπε στο Sport24.gr.

Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων θα ταξιδέψει στη Ντόχα, στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς της ATP. " Θέλω να κάνω καλές προπονήσεις σε ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας. Θα προσπαθήσω να μπω στο ταμπλό των προκριματικών και στη συνέχεια θα πάω στην Αυστραλία για το τουρνουά. Θέλω να κάνω καλούς αγώνες και να χαρώ τη συμμετοχή μου. Στη συνέχεια θα πάω στη Νότια Αφρική και στην Ινδία".

Ο στόχος του Θοδωρή είναι ξεκάθαρος " να ανέβω θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να παίξω και στα άλλα τρία Grand Slam τουρνουά".

Η συμμετοχή του σε ένα Grand Slam ήταν άπιαστο όνειρο, μιας και "π ριν από 18 μήνες, ήμουν στο Νο850 στον κόσμο, πιο κοντά στο να αποχωρήσω από το να συνεχίσω. Όμως βρήκα τη δύναμη και δεν το έβαλα κάτω. Έχω περάσει πολλά με τραυματισμούς και σοβαρά οικογενειακά προβλήματα".

Το 2013 κάλυψε το χαμένο έδαφος και από το Νο494 τον περασμένο Ιανουάριο έφτασε μέχρι το Νο251 πριν από δύο εβδομάδες. Έπαιξε 87 αγώνες ολοκληρώνοντας τη σεζόν με το εκπληκτικό ρεκόρ 63-24 με τρεις τίτλους σε επτά τελικούς. Κάπως έτσι κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να αγωνιστεί στα μπλε γήπεδα του "Melbourne Park".

Δυστυχώς στην Ελλάδα το τένις δεν έχει υποδομές για να βοηθήσει τα ταλαντούχα παιδιά να προχωρήσουν. Ό,τι κάνει η οικογένεια και ευτυχώς για τον Θοδωρή " είμαι τυχερός γιατί έχω μια εξαιρετική οικογένεια. Ξεκίνησα να παίζω τένις από μικρή ηλικία, έγινε πάθος για μένα και ήταν όνειρο να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο τουρνουά. Όνειρο δικό μου και της οικογένειας μου. Πιστεύω πως θα καταφέρω να συνεχίσω".

Το προκριματικό τουρνουά του Αυστραλιανού Όπεν ξεκινάει στις 8 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη. Τρεις νίκες απαιτούνται για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Ο Θοδωρής επιχειρεί να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό μετά το 2008 και τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ