ΤΕΝΙΣ

Τα μέτρα προστασίας για το κοινό στο Roland Garros

A general view of the Philippe-Chatrier tennis court with its new retractable roof during a media tour at Roland Garros stadium in Paris, Wednesday, May 27, 2020. The French open will moving to September from the end of May because of the outbreak of the COVID-19 disease. (AP Photo/Michel Euler)
A general view of the Philippe-Chatrier tennis court with its new retractable roof during a media tour at Roland Garros stadium in Paris, Wednesday, May 27, 2020. The French open will moving to September from the end of May because of the outbreak of the COVID-19 disease. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

Με λίγο κόσμο στις εξέδρες και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε επισκέπτες άνω των 11 ετών, θα διεξαχθεί το φετινό Roland Garros 27 Σεπτεμβρίου με 11 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, μόλις 11,500 θεατές θα μπορούν να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Όπεν, με θέσεις στα τρία κεντρικά γήπεδα που θα χωρίζονται ως εξής.

Court Philippe Chatrier: 5,000 fans maximum
Court Suzanne Lenglen: 5,000 fans maximum
Court Simonne Mathieu: 1,500 fans maximum

Θα υπάρχουν τρεις "φούσκες προστασίας", μια σε κάθε γήπεδο, σχεδιασμένες για να προστατεύουν τους παίκτες και τους φιλάθλους.

Οι προκριματικοί αγώνες που θα διεξαχθούν την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θα έχουν καθόλου θεατές.

Όλοι οι θεατές άνω των 11 ετών, είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου και των γηπέδων όπου θα γίνονται οι αγώνες.

"Είναι σημαντικό για όλους να θυμούνται ότι η μάσκα είναι η καλύτερη προστασία από τον ιό. Πρέπει να τις φοράνε όλοι συνέχεια" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γαλλική Ομοσπονδία.

Οι αθλητές θα μένουν σε δύο συγκεκριμένα ξενοδοχεία και σε αντίθεση με το US Open δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης σπιτιού.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το ακριβές prize money της διοργάνωσης που αναμένεται μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ