ΤΕΝΙΣ

Συγκλονίζει ο Σόντερλινγκ: "Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω"

Sweden's Robin Soderling returns a shot to Australia's Bernard Tomic during their match at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, Saturday, June 25, 2011. (AP Photo/Alastair Grant)
Sweden's Robin Soderling returns a shot to Australia's Bernard Tomic during their match at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, Saturday, June 25, 2011. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ αποκάλυψε ότι ενόσω ήταν ακόμη ενεργός στα courts, σκεφτόταν να αυτοκτονήσει.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προέβη ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ μιλώντας για τα σοβαρά ψυχολογικά ζητήματα που είχε όσο ήταν εν ενεργεία επαγγελματίας τενίστας όταν και σκέφτηκε ακόμα και την αυτοκτονία...

Ο 35χρονος Σουηδός παλαίμαχος τενίστας αποσύρθηκε ουσιαστικά από το tour το 2011 λόγω του προβλήματος της μονοπυρήνωσης με την οποία διαγνώστηκε και τελείωσε άδοξα τα επαγγελματικά του όνειρα. Πρόλαβε να φτάσει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά και να γίνει ο πρώτος χρονικά τενίστας που κέρδιζε τον Ράφα Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός.

Όλα αυτά ήρθαν όμως σε κόστος της ψυχικής του υγείας που ήταν πάρα πολύ εύθραυστη αυτήν την περίοδο.

"Είχα διαρκές άγχος όσο ήμουν επαγγελματίας τενίστας, "φώλιαζε" μέσα μου. Καθόμουν μέσα στο διαμέρισμά μου και ο παραμικρός θόρυβος με πανικόβαλε. Είτε ένα γράμμα που βάζανε κάτω από την πόρτα είτε το χτύπημα ενός τηλεφώνου μπορούσε να με αναστατώσει πολύ. Η κατάσταση χειροτέρεψε μετά τη νίκη μου επί του Ράφα το 2009.

Μόνο από τρεις τενίστες μπορούσα να χάσω (εννοεί τους Big3). Όταν έπαιζα με όλους τους άλλους, έβλεπε τον εαυτό μου σαν αποτυχία αν δεν κέρδιζα. Πάλι επικρατούσε πανικός και έκλαιγα ασταμάτητα. Κάθε μέρα που είχα αγώνα, κλεινόμουν στον εαυτό μου και είχα απίστευτο άγχος. Είχα βάλει στο Google να βρω τρόπους για να αυτοκτονήσω. Ποτέ δεν είχα αληθινή πρόθεση αλλά μέσα μου πίστευα ότι έπρεπε να ξεφύγω από την κόλαση που ζούσα.

Ήθελα να βγω μπροστά και να μιλήσω για αυτά τα θέματα γιατί σπάνια συζητιούνται από επαγγελματίες αθλητές. Σε όσους θέλουν να γίνουν επαγγελματίες αθλητές, προτείνω να προπονηθούν σκληρά αλλά παράλληλα να διατηρήσουν ήρεμο το μυαλό τους. Αν αρχίσουν να νιώθουν άβολα από την υπερβολική πίεση, δεν αξίζει να συνεχίσουν. Πρέπει να βρουν τις ισορροπίες τους" ανέφερε ο Σόντερλινγκ.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ