ΤΕΝΙΣ

Σχεδόν απίθανο να πάει ΗΠΑ ο Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal celebrates as he defeats Taylor Fritz of the U.S. in the men's final match at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020.(AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal celebrates as he defeats Taylor Fritz of the U.S. in the men's final match at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020.(AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Μπορεί η entry list του Cincinnati Masters να έχει το όνομα του Ράφαελ Ναδάλ, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο ο Ισπανός πρωταθλητής να πραγματοποιήσει το ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Το γεγονός ότι ο Ράφαελ Ναδάλ δήλωσε το Western & Southern Open, δεν σημαίνει ότι θα παίξει κιόλας στο τουρνουά που θα διεξαχθεί φέτος στο Flushing Meadows, μια εβδομάδα νωρίτερα από την έναρξη του Αμερικανικού Όπεν.

Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι ο 34χρονος από τη Μαγιόρκα, προπονείται τις τελευταίες εβδομάδες στο χώμα ενώ, όπως έχει αποκαλύψει ο Φελισιάνο Λόπεζ, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο Mutua Madrid Open που είναι την αμέσως επόμενη εβδομάδα από τη λήξη του US Open.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες για την κατάταξη από την ATP όπου οι τενίστες δεν χρειάζεται να υπερασπιστούν πόντους από την περσινή σεζόν (από τον Μάρτιο και μετά), ο Ναδάλ δεν θα απολέσει τους 2000 βαθμούς που κατέκτησε πέρυσι στο US Open, ακόμα κι αν δεν αγωνιστεί στη διοργάνωση.

Με αυτά τα δεδομένα, θεωρείται εξαιρετικά απίθανη η συμμετοχή του Ράφαελ Ναδάλ, τόσο στο Cincinnati Masters (23/08) όσο και στο US Open (31/08).

Αντίθετα, πιο πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο ο Νόβακ Τζόκοβιτς να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Άλλωστε ο Σέρβος προπονείται σε hard court της Μπαρμπέγια, τις τελευταίες ημέρες ενώ χρησιμοποιεί και τις μπάλες με τις οποίες θα διεξαχθούν τα δύο επερχόμενα τουρνουά στη Νέα Υόρκη.

Άλλωστε, στη λίστα για Σινσινάτι υπάρχει και το όνομα του Νικ Κύργιου που είναι σχεδόν απίθανο να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, με δεδομένη την κατάσταση αλλά και τις δηλώσεις του Αυστραλού που έχει εκφράσει την αντίθεσή του για την επανέναρξη του tour.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ