ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς με ανατροπή επί του Τζόκοβιτς

Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Novak Djokovic of Serbia during a semi final match of the Mubadala World Tennis Championship in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Dec. 20, 2019. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Novak Djokovic of Serbia during a semi final match of the Mubadala World Tennis Championship in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Dec. 20, 2019. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ, αλλά με μία τρομερή ανατροπή, επικράτησε 2-1 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Mubadala World Tennis Championships, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ναδάλ - Χατσάνοφ.

Ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα, έστω κι αν επρόκειτο για τουρνουά επίδειξης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-1 σετ ( 6-3, 6-7, 4-6) του Νόβακ Τζόκοβιτς και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Mubadala World Tennis Championships το νικητή του ζευγαριού Ναδάλ - Χατσάνοφ.

Στο πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Τσιτσιπά να αμφισβητήσει την υπεροχή του. Ο Σέρβος προηγήθηκε 5-1 στα games, ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε, έκανε break, μείωσε σε 5-3, αλλά τελικά ο "Νόλε" είχε καθαρό μυαλό και πήρε το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προηγήθηκε 3-0. Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 3-1, αλλά ο "Στεφ" είχε τις λύσεις, παίρνοντας και τα άλλα δύο games με οδηγό το εξαιρετικό σερβίς και τα λάθη του αντιπάλου του.

Όλα έδειχναν πως ο Έλληνας πρωταθλητής θα έπαιρνε εύκολα το σετ, αλλά ο Τζόκοβιτς με μία εντυπωσιακή επιστροφή κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και 6-6, με τους δύο τενίστες να λύνουν τις διαφορές τους στο tie break. Εκεί, ο Τσιτσιπάς έδειξε μεγαλύτερη συγκέντρωση και πήρε το game και κατ' επέκταση το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το τρίτο και τελευταίο ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Τσιτσιπά να προηγείται 2-0 και 4-2. Ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του, έκανε και break στον αντίπαλό του και πήρε το τρίτο σετ με 6-4. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη νίκη του Τσιτσιπά επί του Τζόκοβιτς σε πέντε παιχνίδια.

Photo Credits: AP Photo/Kamran Jebreili

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ