ΤΕΝΙΣ

Στο Νο80 ο Τσιτσιπάς, έτοιμος για νέο ρεκόρ

Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena)
Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε νέο ρεκόρ στην παγκόσμια κατάταξη αφού πλέον βρίσκεται στο Νο 80, ενώ μπαίνει στη μάχη του Όκλαντ.

Η άνοδος του Στέφανου Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη δεν έχει σταματημό. Πέρσι, στην πρώτη παγκόσμια κατάταξη του 2017 ήταν στο Νο210, σχεδόν ένα χρόνο μετά ο 19χρονος Έλληνας τενίστας βρίσκεται 130 θέσεις ψηλότερα!

Από το πρωί της Δευτέρας (08/01) ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο80 της παγκόσμιας κατάταξης και ετοιμάζεται να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Φυσικά, αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ καριέρας, αλλά δεν αποκλείεται να "σπάσει" άμεσα. Ο Έλληνας αθλητής συμμετέχει στο τουρνουά του Όκλαντ και στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Λούκας Λάκο. Εάν επιβληθεί επί του Σλοβάκου πρώην Νο 44 της παγκόσμιας κατάταξης θα ανέβει αυτό στο Νο 77! Αποστολή που φυσικά είναι μέσα στις δυνατότητες του Τσιτσιπά.

Από την άλλη η Μαρία Σάκκαρη έπεσε μία θέση στην κατάταξη της WTA. Από το Νο 51 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε στο Νο 52. Φυσικά, τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη έχουν το βλέμμα τους στο Αυστραλιανό Όπεν το οποίο ξεκινά την επόμενη Δευτέρα (15/01)

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ