ΤΕΝΙΣ

Στο Λονδίνο ο Σοκ!

Jack Sock of the United States kisses the trophy after he defeated Filip Krajinovic of Serbia during their final match of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Sunday, Nov. 5, 2017. (AP Photo/Michel Euler)
Jack Sock of the United States kisses the trophy after he defeated Filip Krajinovic of Serbia during their final match of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Sunday, Nov. 5, 2017. (AP Photo/Michel Euler) AP

Ο Τζακ Σοκ επικράτησε με 5-7, 6-4, 6-1 επί του Φιλίπ Κραΐνοβιτς κατέκτησε το Master στο Παρίσι και προκρίθηκε στα ATP Finals του Λονδίνου! Η οκτάδα των τελικών.

Μπορεί στο τένις να μην υπάρχει buzzer beater, αλλά μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς αυτό που έκανε ο Τζακ Σοκ. Ο Αμερικανός όταν ξεκινούσε η εβδομάδα στο Master του Παρισιού ήθελε έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων και ταυτόχρονα να κατακτήσει εκείνος το τουρνουά για να βρεθεί από το Νο22 της Παγκόσμιας κατάταξης εντός του ATP Finals.

Τελικά, όλα όσα ήθελε ο Σοκ έγιναν και μετά τη δική του επικράτηση με 5-7, 6-4, 6-1 επί του Φιλίπ Κραΐνοβιτς στον τελικό του Παρισιού και ο 25χρονος θα βρεθεί στο Λονδίνο.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε καλά για τον Αμερικανό αφού ο Κραΐνοβιτς με κεκτημένη ταχύτητα από τις προηγούμενες εμφανίσεις του προηγήθηκε με 4-2, ο Σοκ το έφερε το σετ στα ίσα, αλλά τελικά ο Σέρβος με break στο 12ο game πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Σοκ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 και 4-1, όμως ο Κραΐνοβιτς αντέδρασε και μείωσε σε 4-3! Ο 25χρονος Αμερικανός έμεινε όμως ψύχραιμος και κράτησε το σερβίς του για να πάρει το σετ με 6-4.

Από εκεί και πέρα ο Σοκ ήταν αποφασισμένος να τελειώσει το ματς και το έκανε με το εμφατικό 6-1 στο τρίτο σετ. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να ξεσπά σε λυγμούς αφού μετά από μία μεγάλη εβδομάδα στο Παρίσι θα βρεθεί στο Λονδίνο. Παράλληλα, κατέκτησε το πρώτο Masters της καριέρας του και συνολικά τον τέταρτο τίτλο του.

Η ΟΚΤΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Μετά και την ολοκλήρωση του Masters στο Παρίσι ολοκληρώθηκε και η οκτάδα του ATP Finals στο Λονδίνο (12-19/11). Εκεί σύμφωνα με την κατάταξη θα βρεθούν οι Ναδάλ, Φέντερερ, Ζβέρεφ, Τιμ, Τσίλιτς, Ντιμίτροφ, Γκοφάν και ο Σοκ.

Εδώ όμως θα πρέπει να κρατήσουμε ένα ερωτηματικό σχετικά με το εάν ο Ράφαελ Ναδάλ θα μπορέσει να αγωνιστεί. Ο Ισπανός αποσύρθηκε από το τουρνουά στο Παρίσι λόγω τραυματισμού και θα πρέπει να δούμε εάν τελικά θα καταφέρει να είναι έτοιμος για τους τελικούς.

Photo credits: AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ