ΤΕΝΙΣ

Στίβενς vs Κις στον τελικό του US Open

Στίβενς vs Κις στον τελικό του US Open

Η Σλόαν Στίβενς απέκλεισε την Βίνους Ουίλιαμς και πέρασε στον τελικό του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει την Μάντισον Κις, η οποία στον άλλον ημιτελικό υπέταξε την Κόκο Βαντεβέγκε.

Ήταν δεδομένο πως θα είχαμε αμερικάνικο εμφύλιο στον φετινό τελικό του US Open, αφού τέσσερις τενίστριες από τις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν περάσει στην 4άδα και διεκδικούσαν την πρόκρισή τους. Τελικά, το Grand Slam θα διεκδικήσουν οι Σλόαν Στίβενς και Μάντισον Κις, οι οποίες υπέταξαν τις Βίνους Ουίλιαμς και Κόκο Βαντεβέγκε στον δρόμο για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου (9/9, 23:00).

Η Στίβενς βρέθηκε δυο πόντους μακριά από τον αποκλεισμό από την Ουίλιαμς, αλλά κατάφερε να πάρει μια ιστορική πρόκριση, την σημαντικότερη της μέχρι σήμερα καριέρας της. Η 24χρονη Αμερικανίδα παίζει τρομερό τένις φέτος και δείχνει έτοιμη για το πρώτο μεγάλο τρόπαιό της.

Η Στίβενς επικράτησε με με 6-1, 0-6, 7-5 στον πρώτο ημιτελικό του Arthur Ashe Stadium και πέρασε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσά της, Μάντισον Κις, η οποία στον άλλο ημιτελικό δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Βαντεβέγκε και νίκησε με 2-0 σετ σε μόλις 1 ώρα και 6 λεπτά, για να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της σε έναν τελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Η Κις επιβλήθηκε με 6-1 και 6-2 της αντιπάλου της και θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά στην καριέρα της την Στίβενς. Την πρώτη, στο Μαϊάμι το 2015, είχε ηττηθεί με 2-0 σετ. Μάλιστα, θα είναι ο πρώτος all-american τελικός στο US Open έπειτα από 15 χρόνια, όταν η Σερένα Ουίλιαμς είχε κερδίσει την αδελφή της, Βίνους, το 2002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ