ΤΕΝΙΣ

Στην κορυφή ο Τζόκοβιτς, σταθερός ο Τσιτσιπάς και άνοδος για Σάκκαρη

Stefanos Tsitsipas, left, of Greece is congratulated by Novak Djokovic of Serbia after winning in their men's singles quarterfinals match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Friday, Oct. 11, 2019. (AP Photo/Andy Wong)
Stefanos Tsitsipas, left, of Greece is congratulated by Novak Djokovic of Serbia after winning in their men's singles quarterfinals match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Friday, Oct. 11, 2019. (AP Photo/Andy Wong) AP

Μετά την κατάκτηση του Australian Open, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στην έκτη θέση παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Στην 21η θέση βρίσκεται πλέον η Μαρία Σάκκαρη.

Στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης επέστρεψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας κατέκτησε για δεύτερη διαχρονική χρονιά και όγδοη στην καριέρα του το Australian Open και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου.

O Nole κατάφερε να υπερασπιστεί τους 2.000 βαθμούς που κέρδισε το 2019 στη Μελβούρνη, σε αντίθεση με τον Ραφαέλ Ναδάλ, που είχε απώλεια 840 βαθμών, αφού πέρσι ήταν φιναλίστ στο Australian Open και φέτος αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

Έτσι, ο 32χρονος Σέρβος προσπέρασε ξανά τον Ισπανό και για 276η εβδομάδα της καριέρας του θα είναι στο ρετιρέ της ATP. Έχει 10 εβδομάδες λιγότερες από τον Πιτ Σάμπρας και 34 από τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος είναι τρίτος στον κόσμο και έπεται ο Ντόμινικ Τιμ με διαφορά μόλις 85 βαθμών από τον Ελβετό. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πίσω από τον Ντανίιλ Μεντβέντεβ.

Εξάλλου, στο Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης φιγουράρει η Μαρία Σάκκαρη (1.955 βαθμοί), μετά την πρώτη της παρουσία στη 16άδα ενός Grand Slam. Ανόδους και για τις Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ενώ νέο career high πραγματοποίησε η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ