ΤΕΝΙΣ

Στην Ελλάδα τα πλέι-οφ ανόδου για το World Group II του Davis Cup

Στην Ελλάδα τα πλέι-οφ ανόδου για το World Group II του Davis Cup

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των πλέι-οφ ανόδου του World Group II στο Davis Cup, με την κληρωτίδα να τοποθετεί τη χώρα μας αντιμέτωπη με την Λιθουανία.

Το τριήμερο 18-20 Σεπτεμβρίου, πιθανότατα στις εγκαταστάσεις του TATOI Club στην Αθήνα, αναμένεται να διεξαχθεί το πολύ σημαντικό tie της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην αντίστοιχη της Λιθουανίας, στο πλαίσιο των πλέι-οφ ανόδου του World Group II.

Μετά την πρόκριση της περασμένης εβδομάδας στη Μανίλα των Φιλιππίνων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Λιθουανία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στοχεύοντας σε μια ιστορική πρόκριση που θα την φέρει ένα βήμα μακριά από το World Group I.

Έναν χρόνο μετά την επιτυχημένη διοργάνωση στο TATOI, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (;), ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Μάρκος Καλοβελώνης θα διεκδικήσουν την άνοδο της χώρας μας στα πλέι-οφ του World Group I.

Μόνο εύκολη δεν θα είναι η υπόθεση πρόκριση πάντως, μιας και οι Λιθουανοί διαθέτουν και τενίστα του Top100 στο ρόστερ τους.

Ο λόγος για τον Ρικάρντας Μπεράνκις, Νο72 στον κόσμο, που όμως δεν αγωνίστηκε στο πρόσφατο tie της χώρας του κόντρα στην Πορτογαλία. Πέραν του Μπεράνκις πάντως, δεν φοβίζει το συγκρότημα των Λιθουανών, με τον δεύτερο στην κατάταξη τενίστα να είναι οριακά εντός Top500 (Λαουρίνας Γκριγκέλις, Νο500).

Μείζον ερώτημα, που η απάντησή του μπορεί να καθορίσει το tie, είναι το αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνιστεί εκείνο το τριήμερο με το εθνόσημο στο στήθος.

Είναι η αλήθεια ότι την αμέσως επόμενη εβδομάδα δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις σε τουρνουά της ΑΤΡ, όμως στις 25 του Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει το Laver Cup στη Βοστόνη και κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να βρίσκεται εκεί.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ