ΤΕΝΙΣ

Στη 50η θέση της παγκόσμιας κατάταξης η Σάκκαρη!

Maria Sakkari of Greece celebrates a point win over Croatia's Mirjana Lucic-Baroni during their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 21, 2017. (AP Photo/Dita Alangkara)
Maria Sakkari of Greece celebrates a point win over Croatia's Mirjana Lucic-Baroni during their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 21, 2017. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Η Μαρία Σάκκαρη όπως ήταν αναμενόμενο κέρδισε 30 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον βρίσκεται στη 50η θέση! Έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ για Έλληνα τενίστα και ο Τσιτσιπάς.

Η "τρελή" πορεία της Μαρίας Σάκκαρη μέχρι τα ημιτελικά του Wuhan Open είχε και το αναμενόμενο αντίκρισμα στην βαθμολογία της στην WTA. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε 30 θέσεις και "σκαρφάλωσε" έτσι στην 50η της παγκόσμιας κατάταξης.

Έτσι, έγινε η τρίτη Ελληνίδα που καταφέρνει κάτι ανάλογο μετά τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου και τη Λένα Δανιηλίδου. Η Αγγελική Κανελλοπούλου είχε φτάσει μέχρι την 42η θέση, ενώ η Λένα Δανιηλίδου στην 14η.

Δύο θέσεις κέρδισε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αντίστοιχη κατάταξη των ανδρών και δεν αποκλείεται την επόμενη Δευτέρα να γίνει ο Έλληνας με την καλύτερη θέση στην Παγκόσμια κατάταξη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 115 του ranking της ATP και το ρεκόρ για Έλληνα τενίστα είναι η 112η θέση του Κωνσταντίνου Οικονομίδη στις 5/2/2007.

Από εκεί και πέρα στις γυναίκες η πρώτη επτάδα της κατάταξης έμεινε αναλλοίωτη με τη βασική διαφορά να είναι η είσοδος της Γέλενα Οσταπένκο για πρώτη φορά στη δεκάδα και συγκεκριμένα στη θέση Νο 8. Η άνοδος της Λετονής πέταξε εκτός δεκάδας την Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα (Σλοβακία), ενώ η Σβετλάνα Κουσνέτσοβα έπεσε στην ένατη θέση, ενώ λογικά την επόμενη εβδομάδα θα επανέλθει στο Τοπ 100 και η Μαρία Σαραπόβα.

Αντίθετα στους άνδρες δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης με τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα να είναι η άνοδος 25 θέσεων του Ντένις Ιστόμιν ο οποίος ανέβηκε στην 53η θέση, αλλά και εκείνη του Μάρκου Παγδατή ο οποίος μπήκε ξανά στο Τοπ 100 κερδίζοντας 28 θέσεις.

Photo credits: AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ