ΤΕΝΙΣ

Στάζει μέλι για Αλκαράζ ο Φερέρο

Στάζει μέλι για Αλκαράζ ο Φερέρο

Ο 16χρονος, Κάρλος Αλκαράζ, είναι το μέλλον του Ισπανικού τένις και ο Κάρλος Φερέρο μιλάει για τις απεριόριστες δυνατότητές του.

Η εύρεση του αντικαταστάτη του Ράφαελ Ναδάλ, είναι μια σχεδόν αδύνατη αποστολή καθώς τενίστες σαν τον Ισπανό, βγαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια.

Ωστόσο, ο Κάρλος Αλκαράζ φαίνεται να βαδίζει στα 'χνάρια του κορυφαίου συμπατριώτη του και το Ισπανικό τένις περιμένει πολλά από τον 16χρονο τενίστα από τη Μούρθια.

Το ίδιο πολλά, περιμένει και ο προπονητής του, το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και πρωταθλητής του Γαλλικού Όπεν 2003, Κάρλος Φερέρο που έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του Αλκαράζ.

Ο 16χρονος Ισπανός, τον Φεβρουάριο κέρδισε τον 32χρονο συμπατριώτη του, Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας με 7-6(2), 4-6, 7-6(2)στον 1ο γύρο του Rio Open και έγινε ο νεαρότερος τενίστας που σημειώνει νίκη στη συγκεκριμένη σειρά των τουρνουά και ο νεαρότερος Ισπανός, μετά τον Ράφαελ Ναδάλ.

"Πάντα τα έβαζε με μεγαλύτερους απ'αυτόν. Είναι συνηθισμένος να παίζει με μεγαλύτερους και προφανώς αυτό σημαίνει οτι έχει βελτιωθεί πολύ σωματικά και στην φυσική του κατάσταση. Γι'αυτό μπορεί να παίζει παιχνίδια 3-3.5 ωρών με μεγαλύτερους αντιπάλους", είπε ο Φερέρο.

Όσον αφορά για την πρώτη τους γνωριμία και πως έγινε, ο Φερέρο υπογράμμισε: "Τον είδα να αγωνίζεται σε ένα τουρνουά, εδώ στην ακαδημία μου. Η Μούρθια είναι μόλις μια ώρα δρόμος από την ακαδημία μου και αυτό βοηθάει. Τον είδα να παίζει σε κάποια παιχνίδια και σε κάποια Futures τουρνουά όταν ήταν 14 ετών. Είχα ακούσει για ένα παιδί που παίζει πολύ καλό τένις για την ηλικία του, οπότε πήγα με το αμάξι μου για να τον δω. Ο ατζέντης του είναι ίδιος με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και ο Πάμπλο προπονείται εδώ στην ακαδημία".

Ποια είναι, όμως, τα στοιχεία αυτά που εντυπωσίασαν περισσότερο τον Φερέρο και τον ανάγκασαν να παρομοιάσει τον Αλκαράζ με το παιχνίδι του Φέντερερ και του Τζόκοβιτς;

"Του αρέσει να είναι πολύ επιθετικός συνέχεια. Παίζει κοντά στη βασική γραμμή. Δεν είναι ο κλασικός Ισπανός που του αρέσει απλά το χώμα. Του αρέσει να παίζει στα hard courts και στο γρασίδι. Έπαιξε πέρυσι για πρώτη φορά σε χόρτο και ξετρελάθηκε. Του αρέσει να τελειώνει πόντους στο φιλέ.

Την πρώτη φορά που τον είδα, κατάλαβα ότι το καλύτερό του παιχνίδι το βγάζει στο χώμα, όμως τώρα έχει βελτιωθεί πολύ και στο hard court και πιστεύω ότι μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα. Παίζει επιθετικά από τη βασική γραμμή και σίγουρα πρέπει να βελτιώσει το σερβίς του. Όμως, για 16 ετών, σερβίρει πολύ καλά.

Αν πρέπει να τον συγκρίνω με κάποιον, πλησιάζει το παιχνίδι του Τζόκοβιτς και ίσως του Φέντερερ. Τους αρέσει να είναι επιθετικοί από τη βασική γραμμή και μπορούν να ανέβουν στο φιλέ να τελειώσει τον πόντο".

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Trans World Sport, ο Κάρλος Αλκαράζ δήλωσε πως το όνειρό του είναι να γίνει Νο1 στον κόσμο και να κατακτήσει Grand Slam.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ