ΤΕΝΙΣ

Στα ημιτελικά του US Open για 11η σερί φορά ο Τζόκοβιτς

Serbia's Novak Djokovic reacts after defeating France's Gael Monfils during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Vincent Thian)
Serbia's Novak Djokovic reacts after defeating France's Gael Monfils during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Vincent Thian) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε με 3-0 σετ το εμπόδιο του Τζον Μίλμαν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open για 11η σερί φορά. Πρόκριση και για τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι. Τι έγινε στα ματς των γυναικών.

Για 11η σερί φορά ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open και ετοιμάζεται να διεκδικήσει το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του τελευταίου Grand Slam της σεζόν. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ του Τζον Μίλμαν και πέρασε στην 4άδα της διοργάνωσης, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Νόλε χρειάστηκε 2 ώρες και 48 λεπτά για να φτάσει στη νίκη, επικρατώντας με 6-3, 6-4, 6-4. Με εξαίρεση την περσινή χρονιά, στην οποία δεν αγωνίστηκε o Σέρβος τενίστας, δεν απουσίασε από κανέναν ημιτελικό στο US Open, από το 2006.

Αυτή ήταν η 67η νίκη σε 77 αναμετρήσεις για τον Τζόκοβιτς στο Flushing Meadows. Διεκδικεί τον 3ο τίτλο του στo US Open, μετά το 2011 και το 2015, καθώς και τον 14ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, μερικές εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Γουίμπλεντον. Συν τοις άλλοις, προκρίθηκε στον 33ο ημιτελικό σε Grand Slam στην καριέρα του.

Την Παρασκευή (7/9), θα προσπαθήσει να μπει στον 23ο ημιτελικό του, με αντίπαλο τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι, απέναντι στον οποίο μετράει 14 νίκες σε 16 μεταξύ τους αναμετρήσεις. Τον έχει νικήσει 13 συνεχόμενες φορές, με την τελευταία του ήττα να είναι στον ημιτελικό στο US Open το 2014.

Όσο για τον Νισικόρι, χρειάστηκε αγώνα τεσσάρων ωρών και νίκη στα πέντε σετ απέναντι στον Κροάτη, Μάριν Τσίλιτς, για να περάσει στα ημιτελικά του αμερικάνικου Grand Slam για τρίτη φορά στην καριέρα του (2014 και 2016 οι δυο προηγούμενες φορές).

Ο Ιάπωνας επιβλήθηκε με 2-6, 6-4, 7-6 (5), 4-6, 6-4. Ο 28χρονος τενίστας νίκησε για ένατη φορά στην καριέρα του τον Τσίλιτς σε σύνολο 15 αναμετρήσεων. Ο Νισικόρι εξασφάλισε και μια άνοδο επτά θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς στην χειρότερη περίπτωση θα βρεθεί στο Νο12.

ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΟΣΑΚΑ ΚΑΙ ΚΙΣ

Στο ταμπλό των γυναικών, η Ναόμι Οσάκα προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open έπειτα από έναν αγώνα 57 λεπτών και έγραψε ιστορία για την Ιαπωνία. Η 20χρονη τενίστρια έγινε η πρώτη Γιαπωνέζα παίκτρια που προκρίνεται στα ημιτελικά ενός Grand Slam ύστερα από 22 χρόνια. Η τελευταία που το είχε καταφέρει ήταν η Κιμίκο Ντάτε το 1996 στο Γουίμπλεντον.

H Οσάκα νίκησε εύκολα την Λέσια Τσουρένκο με 6-1, 6-1 και πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα ανταμώσει με την Αμερικανίδα, Μάντισον Κις. Εκείνη με τη σειρά της, επικράτησε της Ισπανίδας, Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο, με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και πέρασε στην 4άδα του αμερικάνικου Grand Slam.

AP Photo/Vincent Thian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ