ΤΕΝΙΣ

"Σπουδαίος άνθρωπος ο Τζόκοβιτς αν τον γνωρίσεις από κοντά"

Serbia's Novak Djokovic celebrates after he beats Stefanos Tsitsipas of Greece in the final match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Serbia's Novak Djokovic celebrates after he beats Stefanos Tsitsipas of Greece in the final match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα είχε τη μεγάλη τιμή να προπονηθεί μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της διαμονής του Σέρβου θρύλου στο σπίτι του στη Μαρμπέγια της Ισπανίας.

Ο 21χρονος τενίστας είχε την ευκαιρία να προπονηθεί αφενός με τον καλύτερο τενίστα του κόσμου, αφετέρου να τον γνωρίσει περισσότερο σαν άνθρωπο και είχε πολλά ενδιαφέροντα να πει.

"Αν στην τηλεόραση φαίνεται ένας τύπος που θα του βάζατε δέκα, από κοντά θα του βάζατε είκοσι! Είναι απίστευτα καλός για να προπονηθείς μαζί του, τα κάνει όλα να φαίνονται εύκολα. Η εικόνα που έχεις ένας επαγγελματίας από το κοινό, πολλές φορές, δεν συμπίπτει με την πραγματικότητα και το είδα στην περίπτωση του Τζόκοβιτς και αυτό με εξέπληξε. Είναι πολύ καλός άνθρωπος", ανέφερε ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα.

"Δεν θα πρωτοτυπήσω λέγοντας ότι το μεγάλου του ατού είναι το πνευματικό κομμάτι. Δεν κάνει εξωπραγματικά πράγματα στο κορτ αλλά τα κάνει όλα σούπερ σταθερά και σωστά. Ξέρει ακριβώς τι να κάνει με τη μπάλα, ανά πάσα στιγμή, "συνδέεται" τέλεια μαζί της. Γνωρίζει πού θα κινηθείς με τρομερό τρόπο. Στο πνευματικό κομμάτι είναι πάνω από όλους, είναι άφταστος", πρόσθεσε.

"Αυτός και ο Ναδάλ είναι πραγματικοί "βράχοι" αν και έχουν φτάσει στην κορυφή με διαφορετικό τρόπο και παίζουν διαφορετικά. Είναι όνειρο για μένα να προπονηθώ μία φορά και με τον Ράφα", ανέφερε στο Eurosport ο νεαρός τενίστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ