ΤΕΝΙΣ

Σόντερλινγκ: "Όλοι με θυμούνται για τη νίκη επί του Ράφα"

Σόντερλινγκ: "Όλοι με θυμούνται για τη νίκη επί του Ράφα"

Ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ έκανε έναν εκτενή απολογισμό της καριέρας του που ολοκληρώθηκε άδοξα το 2011 όταν ήταν μόλις 27 ετών με τεράστιο highlight, φυσικά, τη νίκη επί του Ράφα Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός του 2009.

Όταν ακούμε το όνομα του Ρόμπιν Σόντερλινγκ, η αλήθεια είναι ότι το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα σε εκείνον τον 4o γύρο του Ρολάν Γκαρός το 2009 όταν και ο Σουηδός έγινε ο πρώτος χρονικά τενίστας που κατάφερε να κερδίσει τον τεράστιο Ράφα Ναδάλ στο μεγάλο του "προπύργιο" στο Παρίσι...

Όχι ότι το κατάφεραν πολλοί άλλοι έκτοτε...

Μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς το 2015, στην, κατά τεκμήριο, χειρότερη σεζόν της καριέρας του Ράφα, κατάφερε να κερδίσει έκτοτε τον King of Clay στο Γαλλικό Όπεν κάνοντας το επίτευγμα του Σόντερλινγκ ακόμα πιο επικό.

Δυστυχώς για τον υψηλόσωμο Σουηδό, μια πολλά υποσχόμενη καριέρα που τον είχε στείλει μέχρι το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης με 10 επαγγελματικούς τίτλους, παρουσία στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2009 και το 2010 αλλά και παρουσία τουλάχιστον στα προημιτελικά και των τεσσάρων Slams, ανακόπηκε απότομα το 2011.

Το τελευταίο του επαγγελματικό ματς έμελλε να λάβει χώρα στο Μπάσταντ το 2011, τουρνουά που κατάφερε μάλιστα να κερδίσει πριν παρουσιαστεί πολύ σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του λόγω λοιμώδους μονοπυρήνωσης που "σκότωσε" τα επαγγελματικά του όνειρα.

" Μου ήταν πολύ δύσκολο να πάρω την απόφαση της απόσυρσης. Έπαιξε το τελευταίο μου ματς μόλις στα 27 μου. Στο μυαλό μου, πίστευα ότι είχα πολλά χρόνια τένις μπροστά μου. Έπαιζα το καλύτερο τένις της ζωής μου όταν διαγνώστηκα για πρώτη φορά με την μονοπυρήνωση περίπου δύο χρόνια πριν αποσυρθώ" θυμάται.

" Συνέχισα την προσπάθεια και να παίζω παρά το γεγονός ότι το ανοσοποιητικό μου είχε εξασθενήσει σημαντικά. Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μέσα μου, ακόμα και αν έπαιζα καλά τότε. Ο συνδυασμός της ασθένειας και των πολύ δυνατών προπονήσεων μου "τελείωσε" την καριέρα".

" Μετά το τουρνουά στο Μπάσταντ, έμεινα σπίτι μου για έξι μήνες, τόσο χάλια ένιωθα! Μετά, ήμουν κάπως καλύτερα αλλά κουραζόμουν πολύ εύκολα και έκανα εύκολα πυρετό. Μετά, έχασα πια κάθε ενέργεια για να μπορώ να ξανακάνω το comeback. Κατηγορούσα τον εαυτό μου γιατί δεν "άκουσα" τι έλεγε το σώμα μου από πιο νωρίς. Ζούσα στη "φούσκα" ότι το τένις είναι το πιο σημαντικό".

" Όλοι με θυμούνται για τη νίκη επί του Ράφα το 2009. Ήταν ένα τρομερό συναίσθημα, νομίζω απολύτως κανένας δεν μου έδινε ελπίδες να κερδίσω αυτό το ματς. Ήταν παράξενο για μένα, διότι μετά το ματς συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να παίξω και άλλον αγώνα σε δύο μέρες! Δεν ήθελα να είμαι ο τύπος που κέρδισε τον Ράφα και μετά έχασε στον τελικό του Γαλλικού Όπεν. Μετά τη νίκη επί του Ράφα, το κινητό μου "γέμισε" από εκατοντάδες μηνύματα. Πήρα μεγάλη αγάπη. Δεν θα ξαναδούμε κάποιον να κερδίζει 12 φορές το ίδιο Slam, οπότε αυτή η νίκη είναι μέσα στην καρδιά μου" συνόψισε ο Σόντερλινγκ.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ