ΤΕΝΙΣ

Σόντερλινγκ: "Έτσι κέρδισα τον Ναδάλ"

Sweden's Robin Soderling returns a shot to Australia's Bernard Tomic during their match at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, Saturday, June 25, 2011. (AP Photo/Alastair Grant)
Sweden's Robin Soderling returns a shot to Australia's Bernard Tomic during their match at the All England Lawn Tennis Championships at Wimbledon, Saturday, June 25, 2011. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ θυμήθηκε τη μεγάλη νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ το 2009 στο Roland Garros.

Ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο Roland Garros και εξηγεί πως το έκανε, επισημαίνοντας παράλληλα, τι πρέπει να κάνουν όλοι όσοι θέλουν να τον μιμηθούν... Ήταν 31 Μαΐου του 2009, όταν το φοβερό για την εποχή σερί των 31 συνεχόμενων νικών του Ράφαελ Ναδάλ στο Roland Garros, φτάνει στο τέλος του.

Ο Σουηδός Ρόμπιν Σόντερλινγκ, Νο23 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ εκείνη την περίοδο, χωρίς να φημίζεται για τις ικανότητές του στην χωμάτινη επιφάνεια, εκθρονίζει τον Ισπανό στο Παρίσι.

Ο Σόντερλινγκ έκανε το ματς της ζωής του και επιβλήθηκε του Ράφα στον 4ο γύρο της διοργάνωσης με 6-2, 6-7, 6-4, 7-6 για να φτάσει λίγες ημέρες αργότερα στον μεγάλο τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ, στην μοναδική κατάκτηση Roland Garros από τον Ελβετό, ανά τα χρόνια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Telegraph, ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ μίλησε για εκείνη την ημέρα, συμβουλεύοντας όλους τους τενίστες που θα αγωνιστούν κόντρα στον Ναδάλ, τι θα πρέπει να κάνουν αν θέλουν να τον κερδίσουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σουηδός:

"Έχω την αίσθηση ότι ακόμη και οι τενίστες του Top-5 δεν πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να τον κερδίσουν στο Roland Garros. Απλά πηγαίνουν για να δουν τι θα γίνει. Είναι συγκεντρωμένοι να φύγουν από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι, δεν σκέφτονται ποτέ την νίκη, αυτό το καταλαβαίνει κανείς, ακόμη και από την προθέρμανση πριν τον αγώνα.

Τα μεγαλύτερα ονόματα πολλές φορές κερδίζουν αγώνες πριν καν ξεκινήσουν. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Όποιος μπαίνει στο court πρέπει να δείχνει τον εαυτό του, να παλεύει για την τιμή του, να δείχνει στον αντίπαλο πως πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί να κερδίσει. Εκτός των παραπάνω, πρέπει να παίξεις επιθετικά και να ελπίσεις για το καλύτερο κόντρα στον Ναδάλ, αν θες να τον κερδίσεις".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ