ΤΕΝΙΣ

Σιμόν: "Εφιάλτης να ζεις στην εποχή των Big 4"

Roger Federer of Switzerland, left,  shakes hands at the net  with Gilles Simon of France after winning their quarterfinal singles match, at the All England Lawn Tennis Championships in Wimbledon, London, Wednesday July 8, 2015.  Federer won 6-3, 7-5, 6-2. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Roger Federer of Switzerland, left, shakes hands at the net with Gilles Simon of France after winning their quarterfinal singles match, at the All England Lawn Tennis Championships in Wimbledon, London, Wednesday July 8, 2015. Federer won 6-3, 7-5, 6-2. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

Ο Ζιλ Σιμόν, σε άρθρο που έγραψε υπό μορφή blog στο atptour.com, περιέγραψε το πόσο δύσκολο ήταν να κάνει κάποιος καριέρα έχοντας απέναντί του τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρει.

To πρώην Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε για τους Big Four, τους υπόλοιπους τενίστες της γενιάς του αλλά και τη NextGen που αναμένεται να πάρει τη σκυτάλη.

"Είμαι 35 ετών, έχω κερδίσει 14 ATP τίτλους και έχω φτάσει στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η γενιά μου, είναι ότι οι top παίκτες, Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Μάρει, ήταν απλά πολύ καλύτεροι.

Για κάποιον σαν εμένα, να βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους τύπους, ήταν ένας εφιάλτης.

Ήταν ευκαιρία να παίξω με αυτούς τους κορυφαίους αντιπάλους. Κάθε νίκη που πέτυχα απέναντί τους, ήταν μια απίθανη απόδοση από πλευράς μου, έχοντας την ευκαιρία να δοκιμαστώ απέναντί σε αντιπάλους που είναι οι καλύτεροι όλων των εποχών. Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς ίσως είναι οι καλύτεροι στην ιστορία. Είμαι τυχερός που ήμουν μέρος αυτής της γενιάς.

Το πρόβλημα, όμως, όταν είσαι τενίστας είναι ότι θέλεις να κερδίζεις. Θέλεις να κερδίζεις μεγάλα τουρνουά. Ωστόσο, με τον Ναδάλ για παράδειγμα, είναι περίπλοκο να καταφέρεις να κερδίσεις το Roland Garros.

Είχαμε τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο που κέρδισε ένα Grand Slam. Είμαι σίγουρος ότι σε μια διαφορετική γενιά, ο Ντελ Πότρο θα κέρδιζε τέσσερα, πέντε, έξι Grand Slams. Με αυτούς εκεί έξω, κέρδισε ένα και άλλο ένα Masters 1000. Το απίθανο είναι ότι χρειάστηκε να σώσει 3 championships points το 2019 στο Indian Wells για να το καταφέρει. Καταλαβαίνεις πόσο καλός είναι αυτός ο τύπος;

Simon's ATP Head2Head Record vs. The Big Four

Roger Federer 2-7
Rafael Nadal 1-8
Novak Djokovic 1-11
Andy Murray 2-16

Νιώθω ότι οι νέοι παίκτες πρέπει να παίξουν σπουδαίο τένις. Η νέα γενιά δεν ήταν αρκετά καλή για να τους κερδίσει. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τενίστες όπως ο Μίλος Ράονιτς ή ο Κέι Νισικόρι ή οποιονδήποτε άλλον από αυτή τη γενιά, γιατί απλά αυτοί οι τύποι ήταν σούπερ καλοί. Απλά δείχνει πόσο καλύτεροι ήταν οι Ρότζερ, Ράφα, Νόβακ και Άντι.

Αν και είναι 20 χρόνια μεγαλύτεροι από κάποιους καινούργιους, τους κερδίζουν ακόμα γιατί απλά είναι εξωγήινοι. Είναι τρελό να είσαι τόσο καλός για τόσο μεγάλο διάστημα, σε κάθε τουρνουά, κάθε εβδομάδα.

Στην αρχή, ήμουν χαρούμενος που οι καινούργιοι δεν μπορούσαν να τους κερδίσουν γιατί έχεις αυτό το αίσθημα σε όλη την καριέρα σου. Φυσικά και θέλαμε να κερδίσουμε ένα Grand slam. Ίσως ακούγεται σαν δικαιολογία αλλά με αυτούς τους αντιπάλους, ήταν αδύνατο.

Ωστόσο, όσο μεγαλώνουν οι Big Four παίζουν και λιγότερο οπότε υπάρχει η ευκαιρία για τους νεότερους. Είναι ωραίο να βλέπεις νεαρούς τενίστες να έρχονται από πίσω.

Τώρα θα είμαι χαρούμενος αν η νέα γενιά καταφέρει να τους κερδίσει. Το χρειαζόμαστε αυτό στο άθλημά μας. Πιστεύω ότι έχουμε αρκετούς νέους που παίζουν πολύ καλά. Θα ηγηθούν του αθλήματος στο μέλλον.

Η τωρινή νέα γενιά είναι πολύ ελκυστική. Υπάρχουν διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και διαφορετικές προσωπικότητες. Παίκτες σαν τον Ντένις Σαποβάλοφ ή τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ ή ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Η νέα γενιά έχει προσωπικότητα. Παίκτες όπως ο Φίλιξ, ο Κάρεν Κατσάνοφ ή ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Δεν είναι απλά καλοί παίκτες είναι πολύ καλά παιδιά. Αυτό θα τους βοηθήσει. Φέρνουν ποικιλία στο άθλημα.

Το χρειαζόμαστε αυτό γιατί ο Ρότζερ, ο Ράφα και ο Νόβακ ηγούνται για πάντα. Σε κάποια φάση, θα σταματήσουν"

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ