ΤΕΝΙΣ

Shanghai Masters: Στους "8" με Τζόκοβιτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts as he plays against Felix Auger-Aliassime of Canada in the men's singles match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Wednesday, Oct. 9, 2019. (AP Photo/Andy Wong)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts as he plays against Felix Auger-Aliassime of Canada in the men's singles match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Wednesday, Oct. 9, 2019. (AP Photo/Andy Wong) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την νίκη με 2-1 σετ επί του Πολωνού Χούμπερτ Χουρκάτσζ και πέρασε πανηγυρικά στους "8" του Shanghai Masters, που θα συναντήσει τον μεγάλο Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-1 τον Χούμπερτ Χουρκάτσζ και πέρασε στην επόμενη φάση του Shanghai Masters. Ο 20χρονος πρωταθλητής που έπαιξε καλό τένις κατά διαστήματα, κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του Πολωνού τενίστα (νο34) της παγκόσμιας κατάταξης και φαίνεται πως του έχει πάρει τον αέρα, αφού σε έξι αναμετρήσεις μετρά πέντε νίκες και μόλις μία ήττα. Ο Τσιτσιπάς πέρασε στους "8" και θα βρεθεί αντιμέτωπος με το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να παίζουν πολύ δυνατά και να στέκονται στο σερβίς τους. Ο Χουρκάτσζ φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στο κλίμα του παιχνιδιού, όμως ο Τσιτσιπάς κατάφερε πολύ γρήγορα να ισορροπήσει και να βρει καλές στιγμές. Καθένας είχε από ένα game στο σερβίς του όμως στο 11ο game ο Τσιτσιπάς έβαλε "stop" στον Πολωνό και πήρε προβάδισμα αφού έσπασε το σερβίς του και με καθοριστικά χτυπήματα τελείωσε εύκολα με την σειρά του το πρώτο σετ με 7-5 σε 42' λεπτά αγώνα.

Το δέυτερο σετ δεν ξεκίνησε καλά για τον 20χρονο πρωταθλητή. Ο Πολωνός πήρε τα τρία πρώτα game σπάζοντας το σερβίς του Τσιτσιπά. Ο Τσιτσιπάς έκανε μεγάλη προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση, μείωσε σε 5-3, πάλεψε στο 9ο game, όμως δεν τα κατάφερε, με τον Χουρκάτσζ να ισοφαρίζει σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε πιο αποφασισμένος και πήρε το πρώτο game, όμως ο Πολωνός βρήκε γρήγορα απάντηση και ισοφάρισε. Ο αγώνας πήγαινε πόντο πόντο και οι δύο παίκτες κρατούσαν το σερβίς τους. Ο 20χρονος πρωταθλητής έκανε το 5-4 με εξαιρετικά χτυπήματα σε καίρια σημεία και κάπου εκεί έδειξε πως μπορεί να καθαρίσει το παιχνίδι. Όμως ο Χουρκάτσζ βρήκε την λύση πήρε το game και ισοφάρισε σε 5 όλα κάνοντας θρίλερ το παιχνίδι.

Το ματς οδηγήθηκε στο tie break με τον Τσιτσιπά να μπαίνει δυνατά και να σπάει το σερβίς του Πολωνού παίρνοντας προβάδισμα με 4-1. Ο Χουρκάτσζ φάνηκε σκληρό καρύδι, έφερε στο 6-5 το παιχνίδι, όμως ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο πόντο και να πάρει την πρίκριση για τους "8" του Shanghai Masters.

Photo Credits: AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ