ΤΕΝΙΣ

Απίθανος Τσιτσιπάς, απέκλεισε Τζόκοβιτς και πέρασε στα ημιτελικά

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after defeating Novak Djokovic of Serbia in the men's singles quarterfinals match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Friday, Oct. 11, 2019. (AP Photo/Andy Wong)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after defeating Novak Djokovic of Serbia in the men's singles quarterfinals match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Friday, Oct. 11, 2019. (AP Photo/Andy Wong) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με απίστευτη εμφάνιση νίκησε με 2-1 σετ το No 1 της κατάταξης, Nόβακ Τζόκοβιτς, και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Shanghai Masters, όπου θ' αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεβ. (VIDEOS)

Τι κι αν έπαιζε με το No 1 της κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς; Τι κι αν έχασε το πρώτο σετ; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή, είχε τα ψυχικά και αγωνιστική αποθέματα, νίκησε τον Σέρβο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Shanghai Masters.

Αντίπαλός του ο Ρώσος, Ντανίλ Μεντβέντεβ ( No 4 της κατάταξης) - δεν έχει γνωρίσει την ήττα από τον Τσιτσιπά - ο οποίος νωρίτερα είχε νικήσει με 2-0 σετ τον Ιταλό, Φάμπιο Φονίνι. Η αναμέτρηση στη Σανγκάη δεν ξεκίνησε καλά για τον 21χρονο Έλληνα τενίστα. Ο Νόλε μπήκε πιο δυνατά και πήρε τον αέρα του Στέφανου.

Πήρε έτσι εύκολα με όπλο το δυνατό του σερβίς με 6-3 στα games το πρώτο σετ, το οποίο διήρκησε 32 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, βελτιωνόταν σταδιακά από game σε game κι από σετ σε σετ κι αυτό αποτυπώθηκε στο κορτ. Στο δεύτερο σετ έπαιξε στα όρια αλλά και φουλ επιθετικό τένις με τον Τζόκοβιτς και τελικά το πήρε με 7-5.

Με την ίδια αποφασιστικότητα μπήκε και στο τρίτο και πιο καθοριστικό. Πήρε το πρώτο game, ο Σέρβος ισοφάρισε σε 1-1, αλλά έτρεξε ένα σερί και έφθασε στο 4-1. Μπορεί ο αντίπαλός του να μείωσε 4-2 και και 5-3, αλλά και στο πιο κρίσιμο game ήταν εκεί, συνεπής στο ύψος των περιστάσεων.

Ξεκίνησε δυνατά, έφθασε με άσο στο 40-0 και παρά το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 40-30, με νικητήριο smash πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτή η νίκη ήταν η δεύτερη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Νόβακ Τζόκοβιτς (μετά από εκείνη στο Τορόντο), αλλά η πρώτη επί του No1 της κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς στέρησε από τον Τζόκοβιτς τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Σανγκάη, ενώ αντίθετα κρατά ανοικτή τη μάχη του Σέρβου με τον Ναδάλ για το No1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος της σεζόν.

Τα σετ: 3-6, 7-5, 6-3

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Photo credits: AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ