ΤΕΝΙΣ

Σερένα Γουίλιαμς: "Κόντεψα να πεθάνω στη γέννα"

Σερένα Γουίλιαμς: "Κόντεψα να πεθάνω στη γέννα"

Η Σερένα Γουίλιαμς αποκάλυψε πως κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της, όταν γέννησε την κόρη της τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στην καριέρα της έχει πετύχει τα πάντα και είναι από τις σπουδαιότερες τενίστριες όλων των εποχών, όμως τα τρόπαια δεν ήταν το μεγάλο της όνειρο, όσο το να ζήσει τη μητρότητα. Δεν δίστασε μάλιστα να βάλει τη ζωή της σε κίνδυνο για να βιώσει το θαύμα της ανθρώπινης ζωής και να ολοκληρωθεί η ίδια.

Η Σερένα Γουίλιαμς αποκάλυψε, μέσω άρθρου της στο CNN, πως κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της, όταν γέννησε την κόρη της τον περασμένο Σεπτέμβριο, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους και να βοηθήσει τις γυναίκες φτωχότερων κοινωνιών, που δεν έχουν τα ίδια εφόδια σε έναν δύσκολο τοκετό.

"Κόντεψα να πεθάνω, όταν γέννησα την κόρη μου. Είμαι τόσο ευγνώμων που είχα τη δυνατότητα να έχω δίπλα μου μια απίθανη ομάδα γιατρών και νοσοκόμων, σε ένα νοσοκομείο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Ήξεραν ακριβώς πως έπρεπε να χειριστούν αυτή την απρόσμενη επιπλοκή. Αν δεν είχα την επαγγελματική τους φροντίδα, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα", έγραψε η Αμερικανίδα.

Η κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της και όχι μόνο, όπου πολλές γυναίκες δεν έχουν την ίδια άνεση με την ίδια:

"Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι μαύρες γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από εγκυμοσύνη ή από αιτίες που συνδέονται με τον τοκετό. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες δίνουν αγώνα όταν γεννούν σε φτωχότερες χώρες.

Όταν υπάρχουν επιπλοκές όπως αυτές που είχα, συχνά δεν υπάρχουν τα φάρμακα, οι εγκαταστάσεις ή οι γιατροί για να τις σώσουν. Αν δεν θέλουν να γεννήσουν στα σπίτια τους, θα πρέπει να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις. Πριν ακόμα φέρουν μια νέα ζωή σ' αυτό τον κόσμο, οι πιθανότητες είναι εναντίον τους".

"Κάθε μητέρα, ανεξάρτητα από τη φυλή ή το υπόβαθρό της, αξίζει να έχει μια υγιή εγκυμοσύνη και γέννα. Και μπορείτε να βοηθήσετε σ' αυτό", ανέφερε ακόμα η Σερένα, γι' αυτό και ενθάρρυνε τους αναγνώστες που έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν δωρεές στη UNICEF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ