ΤΕΝΙΣ

Σαποβάλοβ νίκησε τον Ναδάλ και ο Φέντερερ ελπίζει

Denis Shapovalov of Canada celebrates a point against Mate Valkusz of Hungary during their men's singles match on day eleven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Thursday, July 7, 2016. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Denis Shapovalov of Canada celebrates a point against Mate Valkusz of Hungary during their men's singles match on day eleven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Thursday, July 7, 2016. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Ντένις Σαποβάλοβ νίκησε τον Ράφα Ναδάλ κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη στο Rogers Cup, με τον Φέντερερ να έχει αυξημένες πιθανότητες να ανέβει στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Όλοι περίμεναν ο Ράφα Ναδάλ να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά για να γίνει το νέο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2014, αλλά ο Ντένις Σαποβάλοβ είχε άλλα σχέδια.

Ο 18χρονος Καναδός ήταν απολαυστικός επιβεβαιώνοντας όλους όσους τον θέλουν σύντομα να συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους τενίστες του κόσμου.

Με όπλο του το backhand με το ένα χέρι και επιβάλλοντας πλήρως το δικό του παιχνίδι ο Σαποβάλοβ επιβλήθηκε με 3-6, 6-4, 7-6(4) επί του Ναδάλ και πέρασε στον επόμενο γύρο του τουρνουά. Αξίζει να τονίσουμε ότι παράλληλα έγινε και ο νεαρότερος τενίστας που προκρίνεται σε προημιτελική φάση ATP World Tour Masters.

Την ίδια ώρα ο Ρότζερ Φέντερερ επιβλήθηκε δύσκολα επί του Φερέρ παρά το γεγονός ότι δεν έπιασε καλή απόδοση και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά. Αν προχωρήσει και άλλο ο Ελβετός θα έχει την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο τη διαφορά του από τον Ναδάλ και από τον Μάρεϊ.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι στο Σινσινάτι θα έχουμε μία μονομαχία ανάμεσα στον Φέντερερ και τον Ναδάλ για το ποιος θα είναι το Νο1 στην Παγκόσμια κατάταξη λίγο πριν το US Open.

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ