ΤΕΝΙΣ

Σάκκαρη: Βρίσκεται μια ανάσα από το Top20

Greece's Maria Sakkari reacts after winning a point against Petra Kvitova of the Czech Republic during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Greece's Maria Sakkari reacts after winning a point against Petra Kvitova of the Czech Republic during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Μόλις πέντε πόντους μακριά από την πρώτη της είσοδο στο Top20 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, μετά την ανανέωση της Δευτέρας στους πίνακες της WTA.

Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Ladies Trophy της Αγίας Πετρούπολης, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την Έλενα Ριμπάκινα, χάνοντας έτσι την δυνατότητα να απολαμβάνει από σήμερα, νέο ρεκόρ καριέρας.

Η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε στους 2.085 πόντους με την πορεία της στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την Αντζελίκ Κέρμπερ που με 2.090 βρίσκεται στο Νο20.

Αυτή την εβδομάδα πάντως, αγωνιζόμενη στο Ντουμπάι, έχει μεγάλη ευκαιρία με μια καλή πορεία στο τουρνουά, να κερδίσει από την άλλη Δευτέρα αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Μικρές αλλαγές έγιναν στο Top10, με τις Μπελίντα Μπένσιτς και Μπιάνκα Αντρέσκου να ανεβαίνουν στο Νο4 και το Νο5 αντίστοιχα, ρίχνοντας στο Νο6 την Ελίνα Σβιτόλινα.

Στο Νο19 ανέβηκε η φιναλίστ της Αγίας Πετρόπουλης, Έλενα Ριμπάκινα, που δημιούργησε νέο ρεκόρ καριέρας. Η Μάγκντα Λινέτ, που κατέκτησε τον τίτλο στο Χουά Χιν της Ταϊλάνδης, κέρδισε εννιά θέσεις και αναρριχήθηκε στο Νο33 του κόσμου.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ