ΤΕΝΙΣ

Σάκκαρη: Μαθηματική άνοδος της στο Top20

Maria Sakkari, of Greece, reacts after a shot to Camila Giorgi, of Italy, during the first round of the US Open tennis tournament Monday, Aug. 26, 2019, in New York. (AP Photo/Michael Owens)
Maria Sakkari, of Greece, reacts after a shot to Camila Giorgi, of Italy, during the first round of the US Open tennis tournament Monday, Aug. 26, 2019, in New York. (AP Photo/Michael Owens) AP PHOTO/MICHAEL OWENS

Η Μαρία Σάκκαρη από την επόμενη εβδομάδα θα απολαμβάνει νέο ρεκόρ καριέρας, εντός του Top20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ήταν στόχος της από την έναρξη της σεζόν. Ήθελε πολύ να εισέλθει στις κορυφαίες 20 τενίστριες του κόσμου κατά τη διάρκεια του 2020 και όχι απλά το πετυχαίνει, αλλά το πετυχαίνει και με εμφατικό τρόπο.

Μετά από μόλις δυο μήνες αγωνιστικής δράσης στο γυναικείο Tour, η Ελληνίδα τενίστρια, θα πανηγυρίσει την είσοδό της στο Top20 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA την ερχόμενη Δευτέρα (24/2).

Η Αντζελίκ Κέρμπερ δεν αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα στο Ντουμπάι και ως εκ τούτου θα χάσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μιας και δεν υπερασπίστηκε τους πόντους που κατέκτησε πέρυσι στο τουρνουά.

Σε συνδυασμό με τους αποκλεισμούς των Κονταβέιτ, Μέρτενς και Γιαστρέμσκα νωρίς στον θεσμό, η Μαρία θα κερδίσει μια θέση την επόμενη εβδομάδα, στον ανανεωμένο πίνακα της κατάταξης και από το Νο21 θα ανέβει στο Νο20.

Αυτήν, θα είναι η κορυφαία επίδοση της καριέρας της, ούσα στους 2.085 πόντους, μόλις 185 πίσω από την Αμερικανίδα Άλισον Ρίσκε.

Η Μαρία Σάκκαρη στα 24 χρόνια της λοιπόν, θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο την επόμενη εβδομάδα, την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, βάση κατάταξης, Λένα Δανιηλίδου, που είχε φτάσει μέχρι το Νο14 κόσμου.

WTA RANKINGS

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ