ΤΕΝΙΣ

Σάκκαρη: Φύγαμε για τελικό

Maria Sakkari, of Greece, reacts after a shot to Camila Giorgi, of Italy, during the first round of the US Open tennis tournament Monday, Aug. 26, 2019, in New York. (AP Photo/Michael Owens)
Maria Sakkari, of Greece, reacts after a shot to Camila Giorgi, of Italy, during the first round of the US Open tennis tournament Monday, Aug. 26, 2019, in New York. (AP Photo/Michael Owens) AP PHOTO/MICHAEL OWENS

Η επτάψυχη Μαρία Σάκκαρη αγωνίζεται σήμερα (15/2, 13:00) για την πρόκριση στον τελικό του St. Petersburg Open στη Ρωσία.

Μετά τη σπουδαία ανατροπή επί του Νο1 του ταμπλό, Μπελίντα Μπένσιτς στα προημιτελικά της Παρασκευής, η Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη για μια ακόμη δύσκολη μάχη, αυτή τη φορά κόντρα στην ανερχόμενη Καζάκα, Έλενα Ριμπάκινα για τα ημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης (13:00, Cosmote TV).

Η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την 20χρονη Ριμπάκινα σε ένα παιχνίδι που κρίνει και την είσοδο στο Top20, για πρώτη φορά και για τις δύο τενίστριες.

Αν κερδίσει η Μαρία, θα ανέβει στην 19η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ενώ αν ηττηθεί θα παραμείνει στο Νο21, αφού θα την ξεπεράσει η Ριμπάκινα.

H αντίπαλος της Σάκκαρη δεν είναι τυχαία. Η Έλενα Ριμπάκινα έχει ήδη κατακτήσει δύο WTA τίτλους σε Βουκουρέστι (2019) και Χόμπαρτ (2020), έχοντας ξεκινήσει πολύ δυνατά τη νέα σεζόν, με ρεκόρ 14-2. Μετά την παρουσία της στον τελικό του Shenzhen Open, την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς, η Ριμπάκινα κατέκτησε τον τίτλο στο Χόμπαρτ ενώ αποκλείστηκε στον 3ο γύρο του Australian Open από το Νο1 της κατάταξης, Άσλει Μπάρτι.

Η Σάκκαρη καλείται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη επί της Μπένσιτς που ήρθε με ανατροπή του σκορ.

"Το πιο σημαντικό τώρα, σε σχέση με το παρελθόν, είναι ότι μπορώ να επιστρέψω από σετ και break κάτω. Πριν δεν μπορούσα. Είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζω αυτό τώρα", είπε η Μαρία μετά τη σπουδαία επικράτηση επί της Ελβετίδας.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Κίκι Μπερτένς και Εκατερίνα Αλεξάντροβα (15:00).

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ