ΤΕΝΙΣ

Σάιμον: "Η κανονικότητα θα επιστρέψει το 2022"

Martina Hingis of Switzerland, is presented with a gift by WTA Chief Executive Officer Steve Simon during her retirement ceremony at the WTA tennis tournament in Singapore, on Sunday, Oct. 29, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim)
Martina Hingis of Switzerland, is presented with a gift by WTA Chief Executive Officer Steve Simon during her retirement ceremony at the WTA tennis tournament in Singapore, on Sunday, Oct. 29, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim) AP PHOTO/YONG TECK LIM

Ο Στιβ Σάιμον έκανε λόγο για επιστροφή της κανονικότητας λόγω του κορονοϊού σε ενάμιση χρόνο και επεσήμανε πως υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα προς διευθέτηση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της WTA, Στίβ Σάιμον, εξέφρασε την άποψή του ότι η κανονικότητα θα αργήσει να επιστρέψει στα παγκόσμια courts, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Μιλώντας στη "The National", ο έμπειρος παράγοντας επεσήμανε ότι οι αρχές του τένις κάνουν ότι μπορούν, εβδομάδα με εβδομάδα για να μπορέσουν να διοργανωθούν τα τουρνουά μέχρι τέλος της σεζόν, ωστόσο η κανονική ζωή στο tour, όπως τη ξέραμε προ κορονοϊού, θα επανέλθει το 2022.

"Ακόμα έχουμε πολλά θέματα, με την καραντίνα και μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα το πηγαίνουμε εβδομάδα με εβδομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, με τα δεδομένα που έχουμε και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη χρονιά ως έναν οδηγό για την επόμενη για το πως θα ζήσουμε με τον ιό και πως θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής, γιατί δεν πρόκειται να φύγει αύριο. Πρέπει να καταλάβουμε πως θα συνεχίσουμε, ώστε όλοι να είναι ασφαλείς. Η κανονικότητα δεν πρόκειται να επιστρέψει νωρίτερα από το 2022 και αυτό είναι μεγάλο διάστημα" είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του γυναικείου τένις.

Tο WTA Tour πρόκειται να επιστρέψει στις 03 Αυγούστου με τη διεξαγωγή του Palermo Ladies Open στην Ιταλία με τη Σιμόνα Χάλεπ αλλά και τη δική μας, Μαρία Σάκκαρη να έχουν δηλώσει συμμετοχή. Ωστόσο, υπάρχουν φήμες ότι το τουρνουά στο Παλέρμο δεν θα διεξαχθεί τελικά, όπως έγινε και με το Citi Open των ανδρών στην Ουάσινγκτον.

Όλοι περιμένουν, πλέον, την απόφαση της USTA για τη διεξαγωγή των Cincinnati Masters και US Open που είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν από τις 23 Αυγούστου στο National Tennis Center της Νέας Υόρκης, με την Αμερικανική Ομοσπονδία να δηλώνει αισιόδοξη για την πραγματοποίησή τους.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Yong Teck Lim

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ