ΤΕΝΙΣ

Σάφιν: "Χωρίς Σαράποβα και Σερένα δεν θα βλέπει κανείς τένις γυναικών"

Marat Safin, of Russia, speaks during an interview at the International Tennis Hall of Fame, Saturday, July 16, 2016, in Newport, R.I. prior to his induction. (AP Photo/Elise Amendola)
Marat Safin, of Russia, speaks during an interview at the International Tennis Hall of Fame, Saturday, July 16, 2016, in Newport, R.I. prior to his induction. (AP Photo/Elise Amendola) AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Σε διαδικτυακή συνομιλία μέσω Instagram LIVE, ο Μάρατ Σάφιν υποστήριξε πως το ενδιαφέρον στο γυναικείο τένις θα μειωθεί σημαντικά όταν η Σερένα Γουίλιαμς πει κι αυτή "αντίο".

Διαδικτυακή συνομιλία μέσω Instagram είχαν τις τελευταίες μέρες δύο εκ των κορυφαίων Ρώσων τενιστών της τελευταίας 20ετίας, οι παλαίμαχοι πια Μάρατ Σάφιν και Μιχαήλ Γιούζνι. Πάνω στην κουβέντα τους, "έπεσε" το θέμα της πιθανής ένωσης της ATP με την WTA, ένα ζήτημα που πρώτος έθεσε δημόσια ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Σάφιν να τίθεται καθαρά υπέρ αυτής της προσέγγισης.

Μάλιστα, θεωρεί αυτήν την προοπτική μονόδρομο για τη WTA που προσπαθήσει να πουλήσει ένα προϊόν που δεν "πουλιέται" όπως ανέφερε:

"Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να ενωθούν ATP και WTA. Πιστεύω ότι ένα κοινό προϊόν θα φέρει μεγαλύτερα οφέλη. Το πακέτο για πιθανούς χορηγούς θα είναι περισσότερο ελκυστικό σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα και τα ξεχωριστά τουρ. Το γυναικείο τένις "πουλιέται" πολύ πιο δύσκολα γιατί το αντρικό έχει κυριαρχήσει κατά κράτος όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί αυτήν την τεράστια διαφορά που υπάρχει. Μετά την Κουρνίκοβα, τη Σαράποβα και τη Σερίνα, θα μειωθεί απίστευτα το ενδιαφέρον".

Με τις απόψεις αυτές συμφώνησε και ο Γιούζνι που επισήμανε ότι ακόμα και αν παρακολουθείς την WTA, δεν θυμάσαι την κατάταξη των τενιστριών και δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Elise Amendola

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ