ΤΕΝΙΣ

Ρουσέντσκι: "Ο Φέντερερ έχει ελάχιστες πιθανότητες να κατακτήσει άλλο Slam"

Great Britain's Greg Rusedski returns the ball to Italy's Stefano Galvani during the second round of the Rome Masters tennis tournament, in Rome, Wednesday, May 10, 2006. (AP Photo/Andrew Medichini)
Great Britain's Greg Rusedski returns the ball to Italy's Stefano Galvani during the second round of the Rome Masters tennis tournament, in Rome, Wednesday, May 10, 2006. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Ο πρώην Νο1 τενίστας του κόσμου, Γκρεγκ Ρουσέντσκι, μίλησε για τις ελάχιστες, σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανότητες που έχει ο Ρότζερ Φέντερερ να κατακτήσει το φετινό US Open.

Ο Βρετανός σχολιαστής, πρώην Νο1 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης και φιναλίστ στο US Open 1997, θεωρεί πως οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ βρίσκονται επίπεδα πάνω από τον Ρότζερ Φέντερερ αυτή την περίοδο.

Αφού ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι ο Ελβετός "Βασιλιάς" θα κατακτήσει άλλο Slam μέχρι το τέλος της καριέρας του, ο Ρουσέντσκι δήλωσε απαισιόδοξος και… έριξε το μπαλάκι στους Τζόκοβιτς και Ναδάλ.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Πιστεύω θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κερδίσει κι άλλο Grand Slam ο Ρότζερ. Θα είναι 39 ετών όταν επιστρέψει το τένις στη δράση και είναι η αλήθεια ότι σε αυτή την ηλικία, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά από κάποιον. Έχω δει το τελευταίο διάστημα αρκετά βίντεο με τις προπονήσεις του Νόλε και του Ράφα. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο για τον Ρότζερ, μιας και προέρχεται από εγχείρηση. Δεν νομίζω ότι θα μπορεί να ανταγωνιστεί τους καλύτερους μόλις επιστρέψει.

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να του έδωσε πολύτιμο χρόνο για αποθεραπεία, όμως πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του αν θέλει να διεκδικήσει τίτλους μέχρι το τέλος του 2020. Ποτέ δεν μπορείς να υποτιμάς τον Φέντερερ, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό τώρα. Δεν βρίσκεται σε θέση να διεκδικήσει άλλο Grand Slam πέραν του Wimbledon και νομίζω θα φανεί αυτό με την επιστροφή του".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andrew Medichini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ