ΤΕΝΙΣ

Ρότζερ Φέντερερ: "Μετάλλιο στο Τόκιο 2021"

Roger Federer waves at the crowd during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog)
Roger Federer waves at the crowd during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog) @ 2020 HALDEN KROG / ASSOCIATED PRESS

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε πρόσφατα για την ιδιαίτερη σχέση του με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ελπίζει το καλοκαίρι του 2021 να βρεθεί στο Τόκιο.

Ο 39χρονος πια Ελβετός τενίστας, έκανε το «Ολυμπιακό» του ντεμπούτο το 2000 στο Σίδνει, οπού βρέθηκε μέχρι τα ημιτελικά, αλλά οι ήττες από τους Τόμι Χάας και Αρνό ντι Πασκουάλε τον περιόρισαν στην τέταρτη θέση.

Ο Φέντερερ πήρε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό ανδρών παρέα με τον Σταν Βαβρίνκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, αλλά του λείπει το χρυσό στον μονό.

Ο μαέστρος δήλωσε χαρακτηριστικά στο Sportpanorama του SRF Sport ότι: «Ήμουν τυχερός όπου όταν ήρθε το Σίδνει, ήμουν αρκετά μεγάλος και αρκετά καλός για να προκριθώ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάντα ήταν ιδιαίτεροι για εμένα, κάθε φορά για διαφορετικούς λόγους. Το 2000 γνώρισα την γυναίκα μου Μίρκα, το 2004 και 2008 ήμουν σημαιοφόρος, το χρυσό με τον Σταν στο Πεκίνο και μετά ασημένιο στο Λονδίνο.

Δυστυχώς, ήμουν τραυματίας στο Ρίο και τώρα οι αγώνες του Τόκιο έχουν ματαιωθεί.
Είχα την αίσθηση ότι πάντα έπαιρνα πολλά μαζί μου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτα, από όλα γίνεσαι μέρος των αγώνων, έπειτα, έχοντας τον στόχο να κατακτήσεις το μετάλλιο, που ίσως μπορεί να είναι και χρυσό. Αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, για το πώς απολαμβάνεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι περίεργος πώς θα είναι οι αγώνες στο Τόκιο. Ελπίζω να γίνουν. Είμαστε ένα χρόνο μακριά, αλλά υπάρχουν φωνές που λένε: "Ίσως είναι πολύ νωρίς ώστε να τα έχουμε όλα υπό έλεγχο". Αλλά ελπίζω ότι όλα θα είναι καλά».

Ο κάτοχος 20 Grand Slam συνέχισε λέγοντας ότι: «Νομίζω ότι μπορώ να μιλήσω για όλους μας όταν λέω ότι για εμάς ένα μετάλλιο είναι ο στόχος, αλλιώς θα αναρωτιέστε ακόμη γιατί πηγαίνουμε εκεί για την πρώτη θέση. Φυσικά, θεωρώ ότι όλα είναι πιθανά. Είτε πρόκειται για μονό, για διπλό ή για μεικτό. Δεν ξέρω ακόμη που θα παίξω. Θεωρώ ότι θα έχω ευκαιρία στο μονό. Στο τουρνουά όλα είναι πιθανά. Είναι μια διαφορετική ιστορία (το Ολυμπιακό τουρνουά) μπροστά σε μια ολόκληρη σεζόν, αλλά σε ένα τέτοιο τουρνουά πολλά είναι πιθανά».

Ο Φέντερερ θα έχει παρέα την οικογένεια του στο Τόκιο και ελπίζει ότι θα έχει επιτυχία στο event, επισημαίνοντας ότι: «Στην κατάσταση που είμαι τώρα, πρέπει να πω ειλικρινά ότι θα είμαι ευτυχής να συμμετέχω. Αν είμαι 100% fit, θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Και αν δεν το πάρω, θα απογοητευτώ, αλλά θα ξέρω ότι έδωσα τα πάντα και μπορώ να κοιτάξω περήφανα πίσω. Οι αγώνες στο Τόκιο θα είναι υπέροχοι, θα είναι μια διαφορετική εμπειρία και θα έχω την δυνατότητα να συμμετάσχω σε ακόμη μία Ολυμπιάδα. Η οικογένεια θα είναι μαζί μου όπως στο Λονδίνο. Νομίζω ότι είναι ήδη επιτυχία αν είμαι στο 100% και μπορώ να συμμετέχω. Αλλά ένα μετάλλιο θα πρέπει να είναι ο στόχος μου».

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ