ΤΕΝΙΣ

Rome Masters: Ζόρικη νίκη για Τζόκοβιτς

O πανηγυρισμός του Τζόκοβιτς στο Wimbledon
O πανηγυρισμός του Τζόκοβιτς στο Wimbledon AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε μιάμιση ώρα για να κερδίσει το πρώτο σετ στον αγώνα του κόντρα στον Φίλιπ Κραϊνοβιτς πριν θέσει τις βάσεις για μια πολύ ζόρικη νίκη για τον 3ο γύρο του Rome Masters

"Τα χρειάστηκε" για τα καλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον δεύτερο φετινό χωμάτινο του αγώνα. Ο 33χρονος Σέρβος κατάφερε να κερδίσει ένα ατελείωτο πραγματικά πρώτο σετ που έφτασε τα 90(!) λεπτά κάνοντας μια σπουδαία ανατροπή από το 1-4 στο tie break ώστε να μπορέσει να σταθεί πιο καλά στα πόδια και εντέλει να κερδίσει έναν εξαιρετικό Φίλιπ Κραϊνοβιτς με 7-6(7), 6-3.

Το πρώτο σετ της αναμέτρησης ήταν το πιο μακροχρόνιο που έχουμε δει φέτος στο τουρ και ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια όλων των εποχών με τους δύο τενίστες να εμπλέκονται διαρκώς σε "κτηνώδη" ράλι και όλα τα service games να κρίνονται στις λεπτομέρειες!

Όποιος θα κέρδιζε το σετ αυτό, ειδικά στην περίπτωση που θα ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, όπως ήταν ο Τζόκοβιτς, θα έπαιρνε αυτόματα τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα, όπερ και έγινε με τον Νόλε να απλουστεύει κατά πολύ την κατάσταση στο δεύτερο σετ όπου με ένα break έφτασε ελεγχόμενα στην κατάκτησή του.

Ωστόσο, στο πρώτο σετ, ο Τζόκερ είχε όλων των ειδών τα προβλήματα. Και οι δύο τενίστες εμφάνισαν μεγάλη αστάθεια στο σερβίς τους ανταλλάσσοντας breaks στα πρώτα δύο games πριν παραχωρήσουν ο ένας στον άλλο διαρκώς break points. 1/10 break points, εκ των οποίων δύο set points, ήταν το ποσοστό του Τζόκοβιτς πριν πάμε στο tie break του πρώτου σετ ενώ ο Κραϊνοβιτς, από την πλευρά του, είχε 1/6.

Ο 29χρονος Σέρβος μπήκε πολύ δυνατά στο tie break προηγούμενος με διπλό mini break στο 4-1 πριν κάνει νέα αντεπίθεση ο Τζόκοβιτς και φτάσει σε set point στο 6-5. Εκεί όμως έκανε ένα διπλό λάθος(!), έχασε ακόμα ένα set point στο 7-6 πριν να δει, επιτέλους για αυτόν, τον αντίπαλο του να αστοχεί σε forehand και να κλείνει τη διαδικασία στο 9-7.

Παρά το ζόρικο της νίκης, ίσως, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν ο Νο1 τενίστας τη δεδομένη στιγμή, δηλαδή ένα απαιτητικό ματς που θα τέσταρε τις αντοχές του και γενικότερα το παιχνίδι του στο χώμα. Τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ των δύο εκπλήξεων της διοργάνωσης, του Ντομινίκ Κέπφερ και του Λορέντσο Μουσέτι, θα αντιμετωπίσει ο Τζόκοβιτς στα προημιτελικά.

ROME MASTERS DRAW| OOP(-1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ