INDIAN WELLS

Rome Masters: Στα ημιτελικά χωρίς να ιδρώσει ο Τζόκοβιτς

Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Germany's Dominik Koepfer during their quarterfinal match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, Sept. 19, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Germany's Dominik Koepfer during their quarterfinal match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, Sept. 19, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χωρίς υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στον Ντομινίκ Κέπφερ, χρειάστηκε τρία σετ ώστε να προκριθεί στα ημιτελικά του Rome Masters.

Πέρασε μεν, αλλά προβλημάτισε σε μεγάλο κομμάτι της αναμέτρησης κόντρα στον Ντομινίκ Κέπφερ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα του στο χώμα και αυτό φάνηκε σε ακόμα έναν αγώνα του στη Ρώμη.

Αν και προηγήθηκε με σετ και break του 26χρονου Γερμανού, εντέλει χρειάστηκε τρία σετ για να υπερκεράσει το εμπόδιο του αντιπάλου του, 6-3, 4-6, 6-3ώστε να προκριθεί σε ακόμα έναν ημιτελικό στο Masters της Ρώμης!

Ο Κέπφερ κέρδισε τις εντυπώσεις του αγώνα με το εξαιρετικό τένις που έπαιξε, κόντραρε στα ίσια τον Νόλε και έδειξε ότι δεν προκρίθηκε τυχαία στον πρώτο του προημιτελικό Masters. Ο Τζόκοβιτς έφτασε σε 21(!) break points αλλά, όπως και στον προηγούμενο αγώνα του κόντρα στον Φίλιπ Κραϊνοβιτς, δεν ήταν "κυνικός" σε αυτές τις ευκαιρίες ολοκληρώνοντας το ματς με το, μάλλον πενιχρό για αυτόν, 6/21.

Αντίθετα, ο Κέπφερ είχε το απίστευτο 4/4 σε break point ευκαιρίες και ουσιαστικά χάρη στην τρομερή του αποτελεσματικότητα, μπήκε στη διεκδίκηση του προημιτελικού. Ο Τζόκοβιτς ήταν διπρόσωπος και στο πρώτο σετ που πήρε με 6-3 μιας και προηγήθηκε με ένα γρήγορο 4-0 αλλά υπέστη απανωτά breaks με τον Κέπφερ να μειώνει σε 4-3 πριν κάνει το πρέπον ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου και κλείσει το σετ υπέρ του.

Μία από τα ίδια και στο δεύτερο με τον Νόλε να την "πληρώνει" αυτή τη φορά μιας και προηγήθηκε με 3-1 αλλά ξανά έχασε back to back το σερβίς του και ο Γερμανός ισοφάρισε το ματς. Μόνο στο τρίτο σετ, ο Τζόκοβιτς έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Ο Τζόκοβιτς θα παίξει, για πρώτη φορά στην καριέρα του, με τον Κάσπερ Ρουντ στα ημιτελικά του Σαββάτου μετά τη νίκη-έκπληξη του Νορβηγού επί του Ματέο Μπερετίνι με 4-6, 6-3, 7-6(5).

ΜEN’S DRAW| WOMEN’S DRAW| OOP(-1h)

Πηγή: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ