INDIAN WELLS

Rome Masters: Ο Σβάρτζμαν απέκλεισε τον Ναδάλ

Sweat drips from the nose of Spain's Rafael Nadal as he prepares to serve to Bulgaria's Grigor Dimitrov in the semifinals of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Friday, Feb. 28, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Sweat drips from the nose of Spain's Rafael Nadal as he prepares to serve to Bulgaria's Grigor Dimitrov in the semifinals of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Friday, Feb. 28, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Ένας ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ντιέγο Σβάρτζμαν κατάφερε να κερδίσει έναν πολύ μέτριο Ραφαέλ Ναδάλ σε μια Σαββατιάτικη νύχτα στη Ρώμη που έφερε τα πάνω κάτω στο Rome Masters!

Βόμβα μεγατόνων έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στη Ρώμη! Ο Ραφαέλ Ναδάλ έχασε για πρώτη φορά σε δέκα αναμετρήσεις κόντρα στον Ντιέγο Σβάρτζμαν, 6-2, 7-5,και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Rome Masters στο οποίο διεκδικούσε τον δέκατό του τίτλο!

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει άρδην την ιστορία του τουρνουά και μετατρέπει σε φαβορί, ποιον άλλο, τον Νόβακ Τζόκοβιτς έστω και αν ο Σέρβος έχει αρκετά θέματα με την απόδοσή του μέχρι στιγμής στην "αιώνια πόλη"!

Ωστόσο, αυτή είναι η βραδιά του Ντιέγο Σβάρτζμαν!

Ο 28χρονος Αργεντινός πέτυχε, το δίχως άλλο, τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του κερδίζοντας, επιτέλους, τον Ραφαέλ Ναδάλ στη δέκατη απόπειρα και μάλιστα στην αγαπημένη επιφάνεια του Ισπανού!

Ένας Σβάρτζμαν καταπληκτικός αγωνιστικά, τακτικά αλλά και στο πνευματικό κομμάτι μιας και δεν απογοητεύτηκε από την πρώτη αποτυχημένη του απόπειρα να σερβίρει για τη νίκη στο 5-4 του δεύτερου σετ και κατάφερε λίγα λεπτά αργότερα να κλείσει επιτυχημένα το ματς ξανά στο σερβίς του!

Από την άλλη, ο Ναδάλ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το χειρότερο σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του στη Ρώμη και, κόντρα στον πρώτο ουσιαστικά τενίστα που τον δυσκόλεψε στο τουρνουά, έδειξε τρομερά διστακτικός και έκανε γενικά πολλά λάθη όντας σε πολύ μέτρια μέρα.

Τίποτα όμως δεν θα συνέβαινε αν ο Σβάρτζμαν δεν έπαιζε με τέτοια ποιότητα το ένα ράλι μετά το άλλο με τον Αργεντινό να κυριαρχεί(!) από τη βασική γραμμή κερδίζοντας την πλειονότητα των ράλι και αναγκάζοντας τον Ράφα να πηγαίνει σε δεύτερες και τρίτες βιαστικές λύσεις με dropshots και ανεβάσματα στο φιλέ.

Από το πρώτο σετ έδειξε τις άγριες διαθέσεις του ο γοργοπόδαρος Αργεντινός.

Αφού έσωσε ένα break point του Ναδάλ, άρχισε να παίζει με δαιμονιώδη ένταση απέναντι σε έναν Ράφα νωχελικό που έψαχνε τα πατήματα του και έβλεπε τον Σβάρτζμαν να ελέγχει απόλυτα τα ράλι.

Το σερβίς του Ισπανού αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα και με δύο breaks, ο Σβάρτζμαν έκλεισε εντυπωσιακά το πρώτο σετ αλλά απείχε φυσικά ακόμα...χιλιόμετρα από την γραμμή του τερματισμού!

Ο Ναδάλ έχει βρει άπειρες φορές στην καριέρα του την παραπάνω ταχύτητα σε σημεία που την χρειάζεται για να βγάλει εαυτόν από τη δύσκολη θέση αλλά δεν την βρήκε ούτε στο δεύτερο σετ.

Αφού έσωσε, με απίστευτο τρόπο, ξανά break point του Ράφα, ο Σβάρτζμαν αποτελούσε κίνδυνο σε κάθε service game του Ναδάλ βρίσκοντας, απόλυτα δίκαια, το σπάσιμο σερβίς στο 3-3 του δεύτερου σετ.

Με τον Αργεντινό μπροστά με σετ και break, το ένστικτο επιβίωσης του Ναδάλ "μίλησε" και ο "ταυρομάχος" έπαιξε επιτέλους καλύτερα και κατάφερε να πάρει άμεσα το break πίσω.

Ωστόσο, ακολούθησε ακόμα ένα ολέθριο game από την πλευρά του και ο Σβάρτζμαν είχε τις μπάλες, στο 5-4, για να σερβίρει για τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του!

Το να σερβίρεις, όμως, για τη νίκη κόντρα στον Ναδάλ και δη στο χώμα αποτελεί ένα τεράστιο βάρος για την πλάτη του και ο Σβάρτζμαν δεν το άντεξε την πρώτη φορά.

Ο Ναδάλ έκανε ξανά το break αλλά και πάλι(!) στο δικό του service game έπαιξε πολύ άσχημα και έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον αντίπαλο του να τελειώσει το ματς.

Αυτή τη φορά, ο Ντιέγο δεν την έδωσε πίσω.

Με τεράστια ψυχραιμία και πολύ συνετές επιλογές, ολοκλήρωσε έναν θρίαμβο που θα θυμάται για χρόνια!

Φυσικά, το τουρνουά δεν έχει τελειώσει!

Ο Σβάρτζμαν θα παίξει κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ στον ημιτελικό της Κυριακής μετά τη νίκη του Καναδού με 2-1 σετ επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, 6-2, 3-6, 6-2.

Το τουρνουά είναι πια ανοικτό στα πάντα...

ΜEN’S DRAW| WOMEN’S DRAW| OOP(-1h)

Πηγή: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ