ΤΕΝΙΣ

Rome Masters: Έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία ο Νόλε

Novak Djokovic, of Serbia, hits a shot to Jan-Lennard Struff, of Germany, during the quarterfinals at the Western & Southern Open tennis tournament Wednesday, Aug. 26, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Novak Djokovic, of Serbia, hits a shot to Jan-Lennard Struff, of Germany, during the quarterfinals at the Western & Southern Open tennis tournament Wednesday, Aug. 26, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Μετά τον αποκλεισμό του Ράφαελ Ναδάλ στα προημιτελικά της Ρώμης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς γίνεται αυτόματα το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Ιταλικού Masters.

O 33χρονος Σέρβος βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση του 36ου Masters της καριέρας του και 5ου τίτλου στο Rome Masters και το καλό νέο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον Βασιλιά του χώματος, στην προσπάθεια αυτή.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει στον 1ο ημιτελικό της διοργάνωσης (15:00GR) τον "παρθένο" σε ημιτελική φάση Masters τουρνουά, Κάσπερ Ρουντ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο tour.

Ο 21χρονος Νορβηγός, Νο34 στον κόσμο, πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό τουρνουά έχοντας κερδίσει δύο top seeds, τον 11-Κάρεν Κατσάνοφ και τον 4-Ματέο Μπερετίνι στον 1ο γύρο και τα προημιτελικά αντίστοιχα.

"Είναι σπεσιαλίστας στο χώμα. Είναι καλός σε όλες τις επιφάνειες αλλά νιώθει σίγουρα πιο άνετα στο χώμα. Είναι νέος τενίστας και προσπαθεί να αναρριχηθεί στα rankings. Είναι εντυπωσιακό που τον βλέπω στα ημιτελικά αλλά την ίδια στιγμή ήταν αναμενόμενο, γνωρίζοντας πόσο καλά μπορεί να παίξει σε αυτή την επιφάνεια" είπε ο Τζόκοβιτς ενόψει της αναμέτρησης με τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Νόλε τρέχει ένα σερί 29-1 τη φετινή σεζόν, με μοναδική ήττα αυτή στον 4ο γύρο του US Open από τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, με default.

Στον άλλο ημιτελικό (20:00GR) θα αναμετρηθούν οι Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Ντένις Σαποβάλοφ, έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν για πρώτη φορά σε τελικό Masters διοργάνωσης.

Αν ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν καταφέρει να πάρει τον τίτλο στη Ρώμη, θα μπει για πρώτη φορά στην πρώτη 10αδα της παγκοσμιας κατάταξης. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ο Σαποβάλοφ θα κάνει το ντεμπούτο του στο Top10.

"Ο Ντένις είναι σπουδαίος παίκτης και πολύ καλό παιδί. Κάθε εβδομάδα παίζει και καλύτερα. Θα είναι δύσκολο και διαφορετικό ματς απ'ότι με τον Ράφα. Ίσως έχει 3-4 games που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αλλά σε κάποια άλλα games σου δίνει ευκαιρίες. Τις τελευταίες εβδομάδες είναι σταθερός, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο ματς" είπε ο Σβάρτσμαν που προέρχεται από την πρώτη νίκη επί του Ναδάλ, σε 10 αναμετρήσεις με τον Ισπανό.

Ένα σπουδαίο παιχνίδι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και στα ημιτελικά των γυναικών καθώς στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας (13:00GR) το Νο1 του ταμπλό, Σιμόνα Χάλεπ θα αντιμετωπίσει την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα που έβγαλε εκτός συνέχειας τη φορμαρισμένη Βικτόρια Αζαρένκα στα προημιτελικά.

Η "Μουγκου" προηγείται με 4-2 στις νίκες κόντρα στη Χάλεπ.

Στο 2ο ημιτελικό (17:00GR), η Καρολίνα Πλίσκοβα αντιμετωπίζει την Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ