ΤΕΝΙΣ

Rome Masters: Άψογος στην πρεμιέρα του ο Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal prepares to hit a backhand to Taylor Fritz, of the United States, in the men's final at the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal prepares to hit a backhand to Taylor Fritz, of the United States, in the men's final at the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ εμφανίστηκε άψογος μετά την εξάμηνη απουσία του από τα κορτ και κέρδισε πολύ εύκολα τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στην πρεμιέρα του στο Rome Masters.

Τρομερός Ραφαέλ Ναδάλ στην επιστροφή του στην ενεργό δράση και το χώμα! Σαν να μην πέρασε, πραγματικά, μια μέρα από την τελευταία φορά που τον είδαμε στο κορτ, στον τελικό του Ακαπούλκο, δηλαδή, ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών στο χώμα ισοπέδωσε τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στην πρεμιέρα του στο Rome Masters με 6-1, 6-1και έδειξε πανέτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να φτάσει το δέκατο τρόπαιο στη Ρώμη!

Με τον Ράφα έξι μήνες εντελώς απόντα από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα λόγω κορονοϊού και της απόφασης του να μην ταξιδέψει στις Η.Π.Α., θα περίμενε να δει κανείς ένα φυσιολογικό κομμάτι "σκουριάς" στο παιχνίδι του θρυλικού Ισπανού αλλά τίποτα τέτοιο δεν συνέβη!

Αντίθετα, ο Ναδάλ έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με την πολύμηνη προετοιμασία που έκανε με σκοπό να είναι πανέτοιμος σε αυτήν την συντομευμένη εκδοχή της χωμάτινης σεζόν που βλέπουμε φέτος και αν κρίνουμε από την αρχή, ο Ράφα θα είναι ο man to beat για ακόμη μια φορά φέτος στη συγκεκριμένη επιφάνεια!

Και το απόλαυση πραγματικά να βλέπεις αυτόν τον σπουδαίο τενίστα να επιστρέψει στο κορτ και δη στο χώμα! Άψογος σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού απέναντι σε έναν εμφανώς κουρασμένο από τις Η.Π.Α. Μπούστα ήταν ο matador αν και ο 29χρονος αντίπαλος του θα είχε μάλλον το ίδιο αποτέλεσμα ακόμα και αν εμφανιζόταν ξεκούραστος.

Διότι ο Ράφα ήταν απλά καταιγιστικός, το forehand ήταν σαν το παλιό καλό κρασί, το backhand κάτι παραπάνω από αξιόπιστο, το σερβίς σε πολύ καλή κατάσταση και τα τρεξίματά του, όποτε χρειάστηκαν, ήταν και αυτά εκεί.

Συνεπώς, με όλα αυτά μαζί απλά θα ήταν αδύνατον όχι να χάσει αλλά απλά να δυσκολευτεί ο καλύτερος του είδους. Το τουρνουά έχει φυσικά πολύ δρόμο ακόμα με τον Ράφα να περιμένει, προς το παρόν, τον αντίπαλό του από το αμφίρροπο ματς του Μίλος Ράονιτς κόντρα στον Ντούσαν Λάγιοβιτς. Αντίπαλο στον 3ο γύρο έμαθε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς και θα είναι συμπατριώτης του, Φίλιπ Κραϊνοβιτς που κέρδισε άνετα τον Μάρκο Τσεκινάτο.

ROME MASTERS DRAW| OOP(-1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ