ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Τουλάχιστον τέσσερα θετικά κρούσματα

A general view of the Philippe-Chatrier tennis court with its new retractable roof during a media tour at Roland Garros stadium in Paris, Wednesday, May 27, 2020. The French open will moving to September from the end of May because of the outbreak of the COVID-19 disease. (AP Photo/Michel Euler)
A general view of the Philippe-Chatrier tennis court with its new retractable roof during a media tour at Roland Garros stadium in Paris, Wednesday, May 27, 2020. The French open will moving to September from the end of May because of the outbreak of the COVID-19 disease. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

Μία εβδομάδα πριν από την εκκίνηση του Roland Garros, τέσσερις τενίστες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και έχουν αποκλειστεί από τα προκριματικά.

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων για το κυρίως ταμπλό του Γαλλικού Όπεν (27/09) και μια ημέρα πριν την έναρξη των προκριματικών τουλάχιστον τέσσερις συμμετέχοντες διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας, ο Ντένις Ίστομιν, ο Ερνέστο Εσκομπέντο, η Πέντρα Κρίστιν και η Μπερναμπέ Ζαπάτα έχουν βρεθεί θετικοί και έχουν απομακρυνθεί από τα προκριματικά ταμπλό ενώ έχουν ξεκινήσει ιχνηλατήσεις. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Γαλλικού Όπεν, οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά, πρέπει να βρίσκονται στο Παρίσι από την προηγούμενη Πέμπτη και να έχουν προηγηθεί δύο αρνητικά τεστ κορονοϊού για να επιτραπεί η συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Μυστήριο επικρατεί με άλλους 11 τενίστες και τενίστριες που βγήκαν χωρίς επίσημη δικαιολογία από τις λίστες των προκριματικών και οι Γάλλοι ψάχνουν ντόπιους τενίστες για να τους αντικαταστήσουν.

Τη Δευτέρα αναμένονται ανακοινώσεις για την έναρξη των προκριματικών ενώ όπως έχει γνωστοποιηθεί καθημερινά μπορούν να βρίσκονται 5,000 κόσμου στις εγκαταστάσεις του Roland Garros και να παρακολουθούν αγώνες μόνο στο Philippe Chatrier.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, ενδεχομένως να παρθεί απόφαση να μην υπάρχουν θεατές στις εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της σπουδαίας διοργάνωσης.

ΔΥΝΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

Τα προκριματικά του Γαλλικού Όπεν ξεκινούν την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Μπορεί να έχουμε ακόμα μια αγωνιστική εβδομάδα προετοιμασίας πριν την κυρίως δράση στο Παρίσι, ωστόσο, υπάρχουν τενίστες που βρίσκονται ήδη στην "Πόλη του Φωτός" και θα δώσουν τη δική τους μάχη με φόντο την παρουσία στο βασικό ταμπλό. Μεταξύ των οποίων είναι και δύο πρώην ημι-φιναλίστ της διοργάνωσης!

Ο Έρνεστς Γκούλμπις (2014) και ο Μάρκο Τσεκινάτο (2017) αγωνίστηκαν στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν αλλά πλέον, με την κατάταξη τους πεσμένη, θα αγωνιστούν μεταξύ τους στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Στα προκριματικά του τρίτου Grand Slam της φετινής σεζόν συναντούμε και τον εκρηκτικό Βραζιλιάνο, Τιάγο Σέιμποθ-Γουάιλντ!

Ο 20χρονος τενίστας κατέκτησε τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο στο Σαντιάγο ακριβώς πριν τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης ελέω lockdown και θα κυνηγήσει, στην αγαπημένη του επιφάνεια, την πρόκριση του στο βασικό ταμπλό του Ρολάν Γκαρός με πρώτο αντίπαλο τον Εμίλιο Γκόμεζ από το Εκουαδόρ. Έχει βαφτιστεί ως ο διάδοχος του Ραφαέλ Ναδάλ!

Και μόνο αυτό αποτελεί ένα δυσβάσταχτο βάρος στις πλάτες του 17χρονου Ισπανού, Κάρλος Αλκαράζ που μπαίνει για πρώτη φορά στη διαδικασία διεκδίκησης της παρουσίας του σε βασικό ταμπλό Major. Ο έφηβος ακόμα Αλκαράζ έγινε, μέσα στον μήνα που διανύουμε, ο νεαρότερος τενίστας μετά τον Ράφα Ναδάλ που κατακτά τίτλο Challenger ενώ, υπό τις οδηγίες του Χουάν Κάρλος Φερέρο, αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν πάρα πολύ στο μέλλον!

Ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο προκριματικό ταμπλό κόντρα στον 24χρονο Αυστραλό Αλεξάντερ Βούκιτς. Μάρτον Φούτσοβιτς, Βίκτορ Τροϊτσκι, Τζακ Σοκ, Χίον Τσανγκ και Μάρτιν Κλίζαν είναι μερικά ακόμα δυνατά ονόματα που θα παίξουν αυτήν την εβδομάδα στο Παρίσι.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ