ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Το μονοπάτι του Ναδάλ για το 20ο Grand Slam

Spain's Rafael Nadal lifts the cup after defeating Austria's Dominic Thiem in their men's final match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, June 9, 2019. Nadal won 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Spain's Rafael Nadal lifts the cup after defeating Austria's Dominic Thiem in their men's final match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, June 9, 2019. Nadal won 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Ο Ράφα Ναδάλ θα διεκδικήσει στο Παρίσο το 20ο Grand Slam της καριέρας του. Αυτός είναι ο δρόμος προς ακόμη μία κορυφή για τον 34χρονο τενίστα.

Ούτε δύσκολη αλλά ούτε και βατή είναι η κλήρωση του Γαλλικού Όπεν για τον Βασιλιά του χώματος, Ράφαελ Ναδάλ. Ο 34χρονος Ισπανός, θα ξεκινήσει στο Παρίσι την προσπάθεια ισοφάρισης του παγκοσμίου ρεκόρ που κατέχει ο Ρότζερ Φέντερερ με 20 κατακτήσεις Grand Slam και για να τα καταφέρει θα πρέπει να πετύχει εφτά νίκες ενώ, ενδεχομένως, θα χρειαστεί να κερδίσει τους δύο βασικούς του αντιπάλους τα τελευταία χρόνια στο χώμα, Ντόμινικ Τιμ και Νόβακ Τζόκοβιτς, σε back-to-back αναμετρήσεις σε ημιτελικά και τελικό αντίστοιχα.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Ισπανός ταυρομάχος δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση ίσως τον προημιτελικό που διασταυρώνεται με τον πρόσφατο φιναλίστ του Αμερικανικού Όπεν, Αλεξάντερ Ζβέρεφ η αποτελεσματικοτητα του οποίου, ωστόσο, στο χώμα, δεν είναι η ίδια με τα hard courts. Ο Ράφα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Γαλλικό Όπεν με αντίπαλο τον Ίγκορ Γερασίμοφ, Νο83 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας την ευκαιρία να μπει ομαλά στη διοργάνωση.

Στον 2ο γύρο, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα θα αντιμετωπίσει είτε τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ είτε qualifier ενώ στους "32" έναν εκ των Νισικόρι-Έβανς.

Βατός θα είναι και ο αντίπαλος του Ράφα στον 4ο γύρο, με πιθανότερους αντιπάλους τους 14-Φάμπιο Φονίνι ή 21-Τζον Ίσνερ, πριν το πιθανό ραντεβού στα προημιτελικά με τον 6-Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το πρώτο μεγάλο τεστ για τον Ναδάλ θα είναι στα ημιτελικά απέναντι στον τενίστα που έχει αντιμετωπίσει και κερδίσει στους δύο τελευταίους τελικούς του Roland Garros, τον Ντόμινικ Τιμ.

Ο 27χρονος Αυστριακός, Νο3 στον κόσμο, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα τα δύο τελευταία χρόνια στο χώμα ενώ έχει σημειώσει και μεγάλες επιτυχίες στα hard courts, όπως η συμμετοχή του στον τελικό του ATP Finals 2019, η κατάκτηση του Indian Wells Masters 2019 και φυσικά ο πρώτος του Grand Slam τίτλος, πριν μερικές εβδομάδες στο US Open.

Πάντως, ο Τιμ θα πάει χωρίς τουρνουά προετοιμασίας στο Παρίσι και μάλιστα στον 1ο γύρο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πρώην πρωταθλητη του Αμερικανικού Όπεν, Μάριν Τσίλιτς ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον φορμαρισμένο Κάσπερ Ρουντ.

Βαβρίνκα, Μάρεϊ ή Αλιασίμ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Τιμ στους "16" της διοργάνωσης ενώ στα προημιτελικά ένας εκ των Μονφίς, Σβάρτζμαν.

Το πιθανό μονοπάτι του Ράφα προς το 20ο Grand Slam

1ος γύρος: Ίγκορ Γερασίμοφ

2ος γύρος: Μακένζι ΜακΝτόναλντ

3ος γύρος: 32 - Έβανς ή Νισικόρι

4ος γύρος: 14 - Φονίνι ή 21-Ίσνερ

Προημιτελικά: 6 - Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Ημιτελικά: 3 - Ντόμινικ Τιμ

Τελικός: 1 - Νόβακ Τζόκοβιτς

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Pavel Golovkin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ