ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Τα δεδομένα για Σάκκαρη και Τσιτσιπά

Stefanos Tsitsipas and Maria Sakkari of Greece during their mixed doubles match against Switzerland's Roger Federer and Belinda Bencic at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens)
Stefanos Tsitsipas and Maria Sakkari of Greece during their mixed doubles match against Switzerland's Roger Federer and Belinda Bencic at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens) AP PHOTO/TREVOR COLLENS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για τη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros.

Έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη του Roland Garros είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Το ελληνικό δίδυμο θα αγωνιστεί για μία ακόμα χρονιά στο γαλλικό όπεν και θέλει από τη μία να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία του και από την άλλη να μαζέψει βαθμούς ενόψει της συνέχειας.

Θεωρητικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πιο εύκολο μονοπάτι να διαβεί στην πορεία του στα κορτ του γαλλικού όπεν, ωστόσο με τις εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα η Μαρία Σάκκαρη έχει αποδείξει ότι είναι ικανή για όλα.

ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Πρώτος στη μάχη θα ριχτεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Την Κυριακή (26/5) ο 20χρονος τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Μαξιμίλιαν Μάρτερερ. Ο Γερμανός σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο για τον “Στεφ” ο οποίος σε περίπτωση που προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στους Ούγκο Ντελιέν και Πράινες Γκανεσβάραν.

Από εκεί και μετά ξεκινούν τα πιο δύσκολα για αυτόν. Στον τρίτο γύρο πιθανότατα θα πέσει πάνω στον Τιαφό και στον τέταρτο έναν εκ των Μαρίν Τσίλιτς και Στάνισλας Βαβρίνκα, ενώ οι διασταυρώσεις τον ρίχνουν πάνω στον Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά και στον Ραφαέλ Ναδάλ στα στα ημιτελικά.

Θεωρητικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά όπου από εκεί και μετά θα έχει μπροστά του δύο τεράστιες προκλήσεις. Όπως και να έχει ο “Στεφ” δείχνει ικανός τουλάχιστον να ξεπεράσει την περσινή του πορεία μέχρι τον δεύτερο γύρο του Roland Garros όπου είχε αποκλειστεί από τον Ντομινίκ Τιμ.

Η πορεία του τότε του είχε δώσει 45 βαθμούς τους οποίους αναμένεται εύκολα να υπερασπιστεί και να αυξήσει τη συγκομιδή του. Το εάν θα καταφέρει να μαζέψει τόσους βαθμούς όσους χρειάζεται για να μπει στο Top5 είναι δύσκολο να απαντηθεί και θα εξαρτηθεί από την πορεία του Ζβέρεφ. Πάντως, ο Γερμανός ξεκινάει την προσπάθεια του με ένα προβάδισμα 180 βαθμών και έχει μία κλήρωση στα μέτρα του.

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Η ΣΑΚΚΑΡΗ

Από την άλλη η Μαρία Σάκκαρη έχει μία εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση. H 23χρονη θα ξεκινήσει την προσπάθειά της πιθανότατα τη Δευτέρα (27/5) απέναντι στην Άννα Τατισβίλι από τη Γεωργία και πιθανότατα θα την περάσει σχετικά εύκολα. Στον επόμενο γύρο πιθανότατα θα βρει απέναντι της την Κατερίνα Σινιάκοβα. Η Τσέχα βρίσκεται στο Νο43 της Παγκόσμιας κατάταξης και δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας της.

Από εκεί και έπειτα ξεκινούν τα δύσκολα, για την ακρίβεια τα πολύ δύσκολα. Στον τρίτο γύρο λογικά η Μαρία Σάκκαρη θα πέσει πάνω στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης. Φυσικά, αναφερόμαστε στην Ναόμι Οσάκα η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αποκλείσει εύκολα ή δύσκολα τις Σμιέντλοβα στον πρώτο γύρο και Αζαρένκα ή Οσταπένκο στον δεύτερο. Εάν η Σάκκαρη κάνει το θαύμα της απέναντι στην Οσάκα θα παίξει με μία εκ των Μάντισον Κις και Καρολίν Γκαρσία, ενώ στο προημιτελικά πέφτει πάνω στην Σερένα Γουίλιαμς.

Πέρσι η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη είχε σταματήσει στον τρίτο γύρο του τουρνουά, αφού κέρδισε τις Μάντι Μινέλα και Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο, αποκλείστηκε από την νεαρή Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα. Αυτό σημαίνει ότι η Μαρία Σάκκαρη έχει να υπερασπιστεί 130 βαθμούς φέτος, κάτι που θα παλέψει να κάνει.

Photo credits: AP Photo/Trevor Collens

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ