ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Ρίχνεται στη μάχη ο Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal waits to returns a shot against Austria's Dominic Thiem during the men's final match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, June 9, 2019. (AP Photo/Michel Euler)
Spain's Rafael Nadal waits to returns a shot against Austria's Dominic Thiem during the men's final match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, June 9, 2019. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

Ο απόλυτος υπερπρωταθλητής του Roland Garros, Ραφαέλ Ναδάλ, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Γαλλικό Όπεν το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ώρα του Ράφα έφτασε! Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι έτοιμος να μπει στο πιο παράξενο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του. Ο 34χρονος Ισπανός έχει κερδίσει 12 φορές το Παρισινό Grand Slam, ποτέ όμως το... φθινόπωρο και πλέον καλείται να κάνει και αυτό ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 20 Major του Ρότζερ Φέντερερ.

Σε συνθήκες κρύου, βροχής, με καινούριο χορηγό στις μπάλες και γενικότερα ολότελα διαφορετικές από αυτές που ισχύουν κανονικά, ο Ράφα θα παίξει το πρώτο του ματς κόντρα στον 27χρονο Λευκορώσο, Γιέγκορ Γκερασίμοφ (17:00).

Ο Ράφα δεδομένα δεν ευνοείται από τις παρούσες συνθήκες, ωστόσο, δεν μπορεί παρά να θεωρείται και πάλι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, ενώ κόντρα στον Γκερασίμοφ, λογικά δεν θα αντιμετωπίσει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Όπως και στην περίπτωση του αγώνα Βαβρίνκα-Μάρεϊ την Κυριακή, τη Δευτέρα θα παίξουν στην πρεμιέρα τους στο Ρολάν Γκαρός ακόμα δύο Grand Slam winners, οι Ντομινίκ Τιμ και Μάριν Τσίλιτς (13:30).

O Tιμ θα παίξει το πρώτο του ματς ως νικητής Major μιας και δεν έχει αγωνιστεί μετά τον θρίαμβο του στον απίστευτο σε εξέλιξη τελικό κόντρα στον Ζβέρεφ και σίγουρα θα χρειαστεί να παρουσιαστεί πανέτοιμος κόντρα σε έναν παίκτη της κλάσης και της εμπειρίας του Τσίλιτς.

Tricky παιχνίδι κόντρα στον Γιοσιχίτο Νισιόκα έχει ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ στο πρωινό πρόγραμμα (12:00) ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις του Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον Μάρτον Φούτσοβιτς (17:00) όπως και το ματς του Τζον Μίλμαν με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (15:30).

Στις γυναίκες, ξεχωρίζει το ντεμπούτο της Σερίνα Γουίλιαμς!

Η 39χρονη πια Αμερικανίδα, θα στοχεύσει, στην λιγότερο αγαπημένη της επιφάνεια, να φτάσει στο 24ο Grand Slam της καριέρας της και θα χρειαστεί να ξεκινήσει με νίκη κόντρα στην συμπατριώτισσα Κρίστι Αν (15:30). Οι δύο τενίστριες είχαν αγωνιστεί προ μερικών εβδομάδων και στο Αμερικανικό Όπεν με την Σερίνα να επικρατεί ελεγχόμενα στα δύο σετ.

Μετά την καλή εβδομάδα που είχε στη Ρώμη, η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, νικήτρια του Ρολάν Γκαρός το 2016, θέλει να ξεκινήσει με μια άνετη νίκη τις υποχρεώσεις της στο Γαλλικό Όπεν κόντρα στην Σλοβένα Ταμάρα Ζίντανσεκ (14:00).

Πρεμιέρα στο τουρνουά και για τις Κβίτοβα (κόντρα στην Ντοντέν στις 12:00) όπως και για την Κέρμπερ κόντρα στην Γούβαν στις 14:00, έχουμε επίσης την Δευτέρα.

MEN'S DRAW | WOMEN'S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ