ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Πρόκριση με "σβηστές μηχανές" για Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal serves against Egor Gerasimov of Belarus in the first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, Monday, Sept. 28, 2020. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Spain's Rafael Nadal serves against Egor Gerasimov of Belarus in the first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, Monday, Sept. 28, 2020. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Roland Garros δίχως να χρειαστεί να κάνει εντυπωσιακά πράγματα.

Το αυτονόητο έκανε ο Ραφαέλ Ναδάλ σε ακόμα μια πρεμιέρα του στο Roland Garros. Ο 34χρονος θρύλος του αθλήματος παρέμεινε φυσικά αήττητος στον 1ο γύρο της διοργάνωσης μετά την ελεγχόμενη νίκη του με 6-4, 6-4, 6-2 επί του Ιγκόρ Γκερασίμοφ και προκρίθηκε με σχετική άνεση στον επόμενο γύρο του τουρνουά.

Μέσα σε συνθήκες πολύ χαμηλής θερμοκρασίας, έντονης υγρασίας και φυσικά με τις καινούριες μπάλες που έχουν φέρει παράπονα από αρκετούς παίκτες, ο Ράφα δεν εντυπωσίασε στο ντεμπούτο, ήταν όμως τρομερά ουσιαστικός στις κρίσιμες στιγμές με τα 5/5 κερδισμένα break points να μιλάνε από μόνα τους.

Ο Ράφα έκανε, συνεπώς, μια χαλαρή "προπόνηση" δύο ωρών κόντρα στον Γκερασίμοφ και είναι το τεράστιο φαβορί κόντρα στον Μακένζι ΜακΝτόναλντ στον 2ο γύρο πριν ένα πρόωρο ντέρμπι κόντρα στον Νισικόρι (αν ο Ιάπωνας κερδίσει τον Τραβάλια).

Η φόρμα παίζει τεράστιο ρόλο πριν την έναρξη ενός Slam και ο Κάσπερ Ρουντ των ημιτελικών σε Ρώμη και Αμβούργο κέρδισε με 3-0 σετ τον Γιουίτσι Σουγκίτα, 6-1, 6-3, 6-1 ενώ ο Γκαέλ Μονφίς, ανάποδα, επιβεβαίωσε ότι θέλει πολλά ματς στα πόδια του ακόμα μιας και αποκλείστηκε νωρίς από τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ με 6-4, 7-5, 3-6, 6-3.

Το ματς του τουρνουά, πάντως, μέχρι στιγμής ήρθε στην αναμέτρηση του Κορεντάν Μουτέ με τον Λορέντσο Τζιουστίνο που ξεκίνησε την Δευτέρα και τελείωσε την... Τρίτη.

Έξι ώρες και πέντε λεπτά πάλευαν οι δύο τενίστες για την νίκη με τον Ιταλό Τζιουστίνο να κερδίζει με 18-16 στο μεγαλύτερο σε διάρκειας ματς στην ιστορία του Roland Garros.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Alessandra Tarantino

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ