ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Πρεμιέρα με σούπερ ντέρμπι και Σάκκαρη

Roland Garros: Πρεμιέρα με σούπερ ντέρμπι και Σάκκαρη
AP PHOTO/SETH WENIG

Η σούπερ αναμέτρηση ανάμεσα στους Grand Slam winners, Σταν Βαβρίνκα και Άντι Μάρεϊ, δεσπόζει στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας του Ρολάν Γκαρός την Κυριακή. Παίζει και η Σάκκαρη με την Άλια Τομλιάνοβιτς.

Η κληρωτίδα είχε τρομερά κέφια στο ιδιαίτερο φετινό Ρολάν Γκαρός και έφερε τους νικητές έξι Grand Slam τίτλων συνολικά, αντιμέτωπους στον 1ο γύρο της διοργάνωσης!

Ειδικά στην περίπτωση του Άντι Μάρεϊ, ποιος το περίμενε ότι ο πρώτος του χρονικά αγώνας στο χώμα μετά από τριάμισι χρόνια θα ήταν κόντρα στον τενίστα με τον οποίο έπαιξε για τελευταία φορά σε αυτή την επιφάνεια!

Μιλάμε φυσικά για τον Στάνισλας Βαβρίνκα και τον αλησμόνητο μεταξύ τους ημιτελικό το 2017 με τον Ελβετό να επικρατεί στα πέντε σετ και να έχουμε την αρχή του τέλους για τον γοφό του Μάρεϊ, όπως ο ίδιος το περιέγραψε.

Και οι δύο τενίστες ακολούθησαν πτωτική πορεία μετά από εκείνη τη στιγμή, κυρίως λόγω προβλημάτων τραυματισμού, ειδικά βέβαια ο Μάρεϊ που έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει το πρόωρο τέλος της καριέρας του, έστω και αν τελικά πήρε την απόφασή του πίσω.

Το εξαιρετικό μεταξύ τους rivalry βρίσκει τον Μάρεϊ να προηγείται με 12-8 αλλά ο Βαβρίνκα έχει κερδίσει την μερίδα του λέοντος στις αναμετρήσεις τους στο χώμα με ρεκόρ 4-1.

Το πιο πρόσφατο ματς που έδωσαν ήταν ο συγκινητικός τελικός της Αμβέρσας στα τέλη του 2019 με τον Μάρεϊ να κατακτά τον πρώτο του τίτλο μετά τα δύο χειρουργεία στο γοφό που παραλίγο να τον θέσουν για πάντα εκτός τένις.

Περίπου στις 17:00 GR ξεκινήσει το blockbuster ματς της πρώτης μέρας του Ρολάν Γκαρός που δεν γίνεται φυσικά να χάσει κανείς!

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα πραγματοποιήσει, επίσης την Κυριακή, την μεγάλη του επιστροφή μετά τον αλησμόνητο τελικό του φετινού Αμερικανικού Όπεν!

Ο 23χρονος Γερμανός που προηγήθηκε με 2-0 σετ και με break κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ και είχε αναμφισβήτητα πάρα πολλές ευκαιρίες να πάρει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στο τουρ και θα παίξει, δίχως κανένα ματς προετοιμασίας στο χώμα, κατευθείαν στο Γαλλικό Όπεν.

Αντίπαλος του στο πρώτο του ματς (17:00 GR) θα είναι ο Αυστριακός Ντένις Νόβακ, σε ένα ματς που κρύβει παγίδες για τον Ζβέρεφ μόνο και μόνο λόγω της ανεπαρκούς προετοιμασίας του.

Ο φιναλίστ της Ρώμης, Ντιέγο Σβάρτσμαν, δεν θα έχει και τον πιο εύκολο γύρο κόντρα στον φετινό νικητή του Κίτσμπουελ και εξαιρετικό στο χώμα Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (17:00 GR) ενώ Κέι Νισικόρι και Νταν Έβανς κοντράρονται σε ένα επίσης ενδιαφέρον ματς (13:30 GR).

Στο πρωινό πρόγραμμα δεσπόζει η αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα στους Νταβίντ Γκοφάν και Γιανίκ Σίνερ (12:00 GR) ενώ ο προερχόμενος από τα προκριματικά Μάρκο Τσεκινάτο, πρώην ημι-φιναλίστ της διοργάνωσης, θα επιχειρήσει να αποκλείσει τον όχι και τόσο καλό στο χώμα Άλεξ Ντε Μινόρ (14:00 GR).

Περνώντας στο γυναικείο ταμπλό, συναντούμε φυσικά την Μαρία Σάκκαρη που θα κάνει την πρεμιέρα της την Κυριακή!

Και η κληρωτίδα την φέρνει αντιμέτωπη με μια καλή τενίστρια και ακόμα καλύτερη της φίλη, την Άλια Τομλιάνοβιτς (12:00 GR)!

Eίναι πάντα άβολο το να παίζεις κόντρα σε μια φίλη αλλά η Σάκκαρη θα πρέπει να βάλει το συναίσθημα στην άκρη και να κερδίσει την Αυστραλή τενίστρια συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε με την εξαιρετική της πορεία στο US Open.

Φυσικά, δεν έπαιξε καθόλου στο χώμα μετά τη Νέα Υόρκη και αυτό είναι ένα θέμα καθώς δεν γνωρίζουμε καθόλου σε τι κατάσταση βρίσκεται αν και, σαν επιφάνεια, το χώμα της ταιριάζει άριστα, άλλωστε εκεί έχει κατακτήσει και τον μοναδικό της τίτλο στο Ραμπάτ του Μαρόκο.

Το πιο μεγάλο ντέρμπι της πρώτης μέρας στο γυναικείο ταμπλό είναι η αναμέτρηση της Γιοχάνα Κόντα με την 16χρονη Κόρι Γκοφ (15:30 GR) ενώ το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση θα πραγματοποιήσουν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και πρόσφατη πρωταθλήτρια στη Ρώμη, Σιμόνα Χάλεπ κόντρα στην Σάρα Σορίμπες Τόρμο (14:00 GR) αλλά και η απίστευτα ανεβασμένη Βικτόρια Αζαρένκα κόντρα στην Ντάνκα Κόβινιτς (12:00 GR).

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ