ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

FILE - In this June 9, 2019, file photo, Spain's Rafael Nadal celebrates his record 12th French Open tennis tournament title after winning the men's final against Austria's Dominic Thiem at Roland Garros stadium in Paris. If not for the coronavirus pandemic, the second week of the French Open this week would have had fourth-round matches, quarterfinals, semifinals and the final for men and women. Nadal could have been trying to add to his 12 trophies at Roland Garros. (AP Photo/Christophe Ena, File)
FILE - In this June 9, 2019, file photo, Spain's Rafael Nadal celebrates his record 12th French Open tennis tournament title after winning the men's final against Austria's Dominic Thiem at Roland Garros stadium in Paris. If not for the coronavirus pandemic, the second week of the French Open this week would have had fourth-round matches, quarterfinals, semifinals and the final for men and women. Nadal could have been trying to add to his 12 trophies at Roland Garros. (AP Photo/Christophe Ena, File) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA, FILE

Η στιγμή για την έναρξη του Roland Garros πλησιάζει, με τη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διοργάνωση.

Την Κυριακή (27/9) ξεκινάει το τρίτο και τελευταίο Grand Slam της σεζόν στα ιστορικά γήπεδα του Roland Garros. Οι διοργανωτές ήλπιζαν να εγκαινιάσουν τις ανανεωμένες εγκαταστάσεις και την νέα οροφή στο Philippe Chatrier υπό άλλες συνθήκες, ωστόσο η πανδημία του Covid-19 τους αναγκάζει να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους.

Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντόμινικ Τιμ αναμένεται να συγκεντρώσουν τα βλέμματα στο Παρίσι.

Ο 34χρονος Ισπανός, κάτοχος 12 τίτλων στο Γαλλικό Όπεν, θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ των 20 κατακτήσεων σε Grand Slam του Ρότζερ Φέντερερ, έχοντας το απίστευτο ρεκόρ 93-2 στο φημισμένο τουρνουά από το 2005 όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντόμινικ Τιμ θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την κυριαρχία του Ναδάλ, ερχόμενοι στο Παρίσι με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο Σέρβος που κατέκτησε τον μοναδικό του τίτλο στο Roland Garros το 2016, με το οποίο συμπλήρωσε το Grand Slam καριέρας, κατέκτησε τον 36ο Masters τίτλο της καριέρας του την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρώμη, στο σημαντικότερο τουρνουά προετοιμασίας για το Γαλλικό Όπεν.

Ο Νόλε θα διεκδικήσει τον 18ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του κι αν καταφέρει να κερδίσει το Παριζιάνικο Major, θα είναι ο μοναδικός στην Open Era που θα κατέχει τουλάχιστον από δύο τίτλους σε κάθε Grand Slam τουρνουά.

Με τεράστια αυτοπεποίθηση αλλά χωρίς τουρνουά προετοιμασίας στο χώμα, θα έρθει στο Παρίσι ο Ντόμινικ Τικ ο οποίος, πριν μερικές εβδομάδες, πανηγύρισε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, κατακτώντας το Αμερικανικό Όπεν με νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό.

Ο 27χρονος Αυστριακός, τα δύο τελευταία χρόνια φτάνει μέχρι τον τελικό του Γαλλικού Όπεν και έχει αποδείξει ότι είναι ο δεύτερος καλύτερος χωματάς στο tour, πίσω από τον Ράφαελ Ναδάλ.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν και οι επίσης Top10 Ντανίλ Μεντβέντεφ, Στέφανος Τσιτσιπάς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Ματέο Μπερετίνι, Γκάελ Μονφίς και Ντένις Σαποβάλοφ με μοναδική απουσία αυτή του τραυματία και πρωταθλητή του 2009, Ρότζερ Φέντερερ.

Πληροφορίες για τη διοργάνωση

Έτος ίδρυσης: 1891

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 27 Σεπτεμβρίου - 11 Οκτωβρίου 2020

Διευθυντής αγώνων: Guy Forget

Κλήρωση κυρίως ταμπλό: Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου (19:00GR)

Τηλεοπτική μετάδοση: Eurosport & ΕΡΤ Sports

Έδρα: Στάδιο Roland Garros

Χρηματικά έπαθλα: €18,209,040

Honour Roll (Open Era)

Most Titles, Singles: Rafael Nadal (12)

Most Titles, Doubles: Max Mirnyi, Daniel Nestor (4)

Oldest Champion: Andres Gimeno, 34, in 1972

Youngest Champion: Michael Chang, 17, in 1989

Lowest-Ranked Champion (since 1979): No. 66 Gustavo Kuerten in 1997

Most Match Wins: Rafael Nadal (93)

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Christophe Ena, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ