ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Η Τατισβίλι τιμωρήθηκε και μαζεύει υπογραφές

Anna Tatishvili of the United States reacts after winning a point against compatriot Irina Falconi during their first round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 18, 2016.(AP Photo/Rafiq Maqbool)
Anna Tatishvili of the United States reacts after winning a point against compatriot Irina Falconi during their first round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 18, 2016.(AP Photo/Rafiq Maqbool) AP

Η Ανα Τατισβίλι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 51.000 δολαρίων από το Roland Garros, ποσό που ισοδυναμεί με το έπαθλο της και μαζεύει υπογραφές για να μην περάσει η ποινή.

Μπορεί η πορεία της στο Roland Garros να σταμάτησε στον πρώτο γύρο από την Μαρία Σάκκαρη, ωστόσο η Άνα Τατισβίλι φαίνεται ότι θα απασχολήσει αρκετά τους διοργανωτές. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχη.

Μετά από δύο χρόνια αποχής η Αμερικανίδα εκμεταλλεύτηκε τη θέση που είχε στην παγκόσμια κατάταξη πριν τον τραυματισμό της για να κερδίσει την παρουσία της στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros.

Ωστόσο, η εικόνα της στον αγώνα με τη Μαρία Σάκκαρη δεν θύμιζε αθλήτρια ή τουλάχιστον τενίστρια αυτό του επιπέδου. Έτσι, οι διοργανωτές αποφάσισαν σύμφωνα με το Άρθρο 3 παράγραφος επτά ότι η Αμερικανίδα δεν είχε τα στάνταρ επαγγελματία.

Τι σημαίνει αυτό; Από τον Ιανουάριο του 2018 η Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις έχει αποφασίσει να κάνει πιο αυστηρά τα κριτήρια για τους αθλητές που αγωνίζονται σε όλες τις διοργανώσεις. Στόχος της είναι να αποφύγει το φαινόμενο τενίστες να αποσύρουν τη συμμετοχή τους ή απλά να εμφανίζονται σε ένα τουρνουά μόνο για να πάρουν τα χρηματικά έπαθλα.

Έτσι, οι διοργανωτές εκμεταλλευόμενοι την εικόνα που είχε η Αμερικανίδα στον αγώνα με τη Σάκκαρη σε συνδυασμό ότι δεν είχε αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά το αμέσως προηγούμενο διάστημα αποφάσισαν να την τιμωρήσουν με πρόστιμο ύψους 51.000 δολαρίων που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο που θα έπαιρνε από τη συμμετοχή της στον πρώτο γύρο του Roland Garros.

Η αντίδραση της Άνα Τατισβίλι ήταν άμεση. Μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter έκανε γνωστό πως ξεκίνησε να μαζεύει υπογραφές κατά της άδικης απόφασης όπως τη χαρακτηρίζει. Στόχος της είναι να μαζέψει 10.000 υπογραφές και τη διαδικασία ξεκίνησε η 33χρονη τενίστρια από τη Γεωργία, Σαλόμ Ντεβίντζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ