ΤΕΝΙΣ

Roland Garros: Αποκλεισμός για 5 τενίστες λόγω κορονοϊού

Roland Garros: Αποκλεισμός για 5 τενίστες λόγω κορονοϊού
AP Photo/Michel Euler AP PHOTO/MICHEL EULER

Οι διοργανωτές του Roland Garros ενημέρωσαν ότι αποκλείστηκαν 5 παίκτες από την διοργάνωση λόγω κρούσματος κορονοϊού.

Οι διοργανωτές του Roland Garros, επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα της Ισπανικής Marcaτο οποίο έκανε λόγο για κρούσματα κορονοϊού στο Παρίσι, μια ημέρα πριν την έναρξη των αγώνων στα προκριματικά ταμπλό της διοργάνωσης.

Πέντε τενίστες βγήκαν από τη λίστα των προκριματικών: δύο διαγνώσθηκαν απευθείας με τον Covid-19 ενώ άλλοι τρεις έχουν έρθει σε πολύ στενή επαφή με έναν προπονητή που έχει επίσης βγει θετικός στον κορονοϊό.

"Το Roland Garros επιβεβαιώνει ότι δύο παίκτες που θα έπαιζαν στα προκριματικά έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19 και τρεις ακόμη έχουν έρθει σε στενή επαφή με προπονητή που έχει βρεθεί θετικός. Έτσι, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, αυτοί οι πέντες παίκτες δεν θα αγωνιστούν στα προκριματικά και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 7 ημέρες. Από τις 17 Σεπτεμβρίου έχουν διεξαχθεί 900 τεστ κορονοϊου" ανέφερε η ανακοίνωση της Γαλλικής Ομοσπονδίας.

Οι διοργανωτές δεν έχουν ανακοινώσει τα ονόματα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά ο Νταμίρ Τζουμχούρ αποκάλυψε ο ίδιος ότι αποκλείστηκε από το τουρνουά, λόγω του προπονητή του Πέταρ Πόποβιτς που βρέθηκε θετικός.

"Γι'αυτό δεν μπορώ να παίξω στο Roland Garros και δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ. Δεν του δόθηκε ευκαιρία να κάνει και δεύτερο τεστ το οποίο ήμασταν σίγουροι ότι θα εβγαινε αρνητικό γιατί ο προπονητής μου έχει αντισώματα. Eίμαι συντετριμμένος" έγραψε στο Instagram ο Βόσνιος.

Roland Garros: Αποκλεισμός για 5 τενίστες λόγω κορονοϊού

To Γαλλικό Όπεν ξεκινάει σήμερα (21/09) με τα προκριματικά ενώ την άλλη Δευτέρα (27/09) θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του κυρίως ταμπλό σε άνδρες και γυναίκες. Οι Γάλλοι ελπίζουν να έχουν 5,000 θεατές καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Roland Garros.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ