ΤΕΝΙΣ

Ρόιγκ: "Χωρίς τον Ναδάλ, ο Φέντερερ θα είχε αποσυρθεί νωρίτερα"

Switzerland's Roger Federer hugs Spain's Rafael Nadal after defeating him in a men's singles semifinal match on day eleven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday, July 12, 2019. (AP Photo/Ben Curtis)
Switzerland's Roger Federer hugs Spain's Rafael Nadal after defeating him in a men's singles semifinal match on day eleven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday, July 12, 2019. (AP Photo/Ben Curtis) AP PHOTO/BEN CURTIS

Ο Φρανσίσκο Ρόιγκ υποστήριξε πως ο Ρότζερ Φέντερερ θα είχε αποχωρήσει από την δράση, αν δεν υπήρχε η "αντιπαλότητα" με τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ένας εκ των στενών συνεργατών και προπονητών του Ραφαέλ Ναδάλ, ο Φρανσίσκο Ρόιγκ, πιστεύει πως ο Ρότζερ Φέντερερ θα είχε σταματήσει το τένις αν δεν τον "έτρεφε" ο υγιής ανταγωνισμός και το τρομερό rivalry που έχει με τον Ισπανό. Ο 52χρονος προπονητής, που μίλησε πρόσφατα στην GTCU, στην ένωση, δηλαδή, των Ελλήνων προπονητών τένις, εκθείασε το τεράστιο κίνητρο που συνεχώς βρίσκει ο Ναδάλ όπως και την ταπεινότητα αυτού του τεράστιου πρωταθλητή.

"Αν δεν υπήρχε ο Ράφα, πιστεύω ότι ο Φέντερερ θα είχε σταματήσει πέντε, έξι χρόνια πριν. Λόγω αυτού, κερδίζει το άθλημα γιατί ο ένας κάνει τον άλλο καλύτερο! Είναι συνολικά απίστευτο το ότι βλέπουμε μαζί στην ίδια "κούρσα" τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς! Ο ένας τρέφει τον άλλο με κίνητρο.

Η φιλοδοξία του Ράφα είναι το κάτι άλλο. Το βλέπεις στο πρόσωπό ακόμα και αν κερδίσει ένα τουρνουά 250! Θα το χαρεί όσο τίποτα άλλο ακόμα και αν έχει κερδίσει στην καριέρα του 19 Slams! Φέρνει σε κάθε τουρνουά τον ίδιο βαθμό κινήτρου ανεξαρτήτως της σημασίας του. Βλέπεις ξεκάθαρα πόσο θέλει να κερδίζει! Αν δεν το είχε, στην ηλικία του, θα είχε σταματήσει να κερδίζει. Δίχως τη φιλοδοξία δεν θα είχε μείνει τίποτα".

Θυμάμαι ότι έλεγαν, στην αρχή της καριέρας του, ότι θα αντέξει να παίζει μόνο τρία, τέσσερα χρόνια! Πόσες φορές τους έχει διαψεύσει! Και όμως συνεχίζει και έχει αλλάξει το στιλ παιχνιδιού του. Μόνο έτσι μένεις στο Νο1 τόσα χρόνια. Ακόμα ακούει προσεκτικά όλες τις συμβουλές που του λένε. Αν η υγεία του είναι καλή, αν προπονείται καλά και έχει κίνητρο, θα συνεχίσει να παλεύει στο τένις κάθε μέρα. Ο ανταγωνισμός του είναι σε "τρελά" επίπεδα ακόμα και αν παίζει γκολφ ή PlayStation!" κατέληξε ο Ρόιγκ.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Ben Curtis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ