ΤΕΝΙΣ

Ρόιγκ: "Το μέλλον του Ναδάλ κρίνεται από τα αποτελέσματα"

Ρόιγκ: "Το μέλλον του Ναδάλ κρίνεται από τα αποτελέσματα"

Ο δεύτερος προπονητής του Ράφαελ Ναδάλ, Φρανσίσκο Ρόιγκ, παραδέχτηκε πως ο Ισπανός τενίστας θα συνεχίσει να παίζει όσο έρχονται καλά αποτελέσματα.

Σίγουρα ο Ράφαελ Ναδάλ δεν περνάει το καλύτερο διάστημα της σπουδαίας καριέρας του. Μπορεί να βρίσκεται στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ικανοποιημένος από τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Άλλωστε, ο Ισπανός είναι γεννημένος νικητής και το έχει αποδείξει πολλές φορές στην καριέρα του. Ο δεύτερος προπονητής του Ράφαελ Ναδάλ, Φρανσίσκο Ρόιγκ, παραχώρησε συνέντευξη και σε ερώτηση για το μέλλον του ήταν ξεκάθαρος: "Την ημέρα που δεν θα έχει καλά αποτελέσματα, πιστεύω ότι ο Ράφα θα θέσει την ημερομηνία απόσυρσης. Άν δεν έρθουν τα αποτελέσματα και χάσει την επιθυμία του να αγωνίζεται, θα χρειαστεί να πάρει κάποιες αποφάσεις.

Δεν βλέπω τον Ράφα να αγωνίζεται και να είναι στο Νο15 ή στο Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης και να συνεχίσει να παίζει. Είναι δική του επιλογή, όμως εγώ προσωπικά δεν τον βλέπω να συνεχίζει να πέσει τόσο. Τώρα είναι 5ος στον κόσμο και σίγουρα θα ήθελε να είναι πιο ψηλά. Έχει το επίπεδο να ανταγωνιστεί τους από πάνω του, ίσως όχι τον Τζόκοβιτς αλλά όλους τους άλλους".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει ο Ναδάλ να αλλάξει τον τρόπο του παιχνιδιού του: "Ο Ράφα δεν παίζει στο ίδιο επίπεδο όπως προπονείται. Στην προπόνηση κέρδισε 6-2 τον Φερέρ. Είναι φυσιολογικό όταν προσπαθείς να παίξεις με έναν νέο τρόπο, να χρειάζεσαι χρόνο. Το κάνουμε αυτό από το Σινσινάτι πέρυσι, προσπαθούμε να αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού. Για πολλά χρόνια ο Ράφα παίζει με έναν τρόπο. Παίζει κάποιες συγκεκριμένες μπάλες. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ράφα πιστεύει σε αυτό.

Πρέπει να αλλάξει, πρέπει να γίνει πιο επιθετικός, να παίξει πιο γρήγορα. Όταν προπονείσαι αυτό είναι πιο εύκολο, όμως όταν αγωνίζεσαι έχεις το φόβο της αποτυχίας και ότι πρέπει να κάνεις κάτι περισσότερο.

Δυσκολεύεται πολύ να κάνει ζημιά με το forehand του. Το ξέρει, προσπαθεί να το κάνει σε κάθε ματς όμως δεν είναι εύκολο. Προπονείται καθημερινά για να το πετύχει. Χρειάζεται τα αποτελέσματα για να μπορέσει να παίξει, όπως προπονείται""

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι πέρσι ο Ρόιγκ είχε αποκαλύψει έναν διάλογο που είχε με τον Ναδάλ. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο Ισπανός όταν ήταν 21 ετών του είχε αποκαλύψει ότι σκεφτόταν να αποσυρθεί στην ηλικία των 27-28 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ