ΤΕΝΙΣ

RG Files: Όταν ο Βασιλιάς σταμάτησε τον ανίκητο Νόλε

Roger Federer in action during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog)
Roger Federer in action during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog) AP PHOTO/HALDEN KROG

Ξαναζούμε τον θρίαμβο του Ρότζερ Φέντερερ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Roland Garros 2011.

Το 2011, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πραγματοποιούσε ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα στη σεζόν, στην ιστορία του ανδρικού τένις. Mε εφτά συνεχόμενους τίτλους σε Μελβούρνη, Ντουμπάι, Indian Wells, Μαϊάμι, Βελιγράδι, Μαδρίτη και Ρώμη, ο Σέρβος έτρεχε ένα απίστευτο σερί συνεχόμενων νικών, δείχνοντας κυριολεκτικά αήττητος.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κούρσας, ο Σέρβος είχε εφτά νίκες κόντρα στο δίδυμο Φέντερερ-Ναδάλ ενώ είχε κερδίσει τον Ισπανό σε δύο συνεχόμενους χωμάτινους τελικούς (Μαδρίτη-Ρώμη), οδεύοντας με μαθηματική ακρίβεια προς τον πρώτο του τίτλο στο Γαλλικό Όπεν.

Στα ημιτελικά του Παριζιάνικου Grand Slam, Φέντερερ και Τζόκοβιτς συναντήθηκαν για 4η φορά μέσα στη χρονιά, με τον Νόλε να έχει τρεις σερί νίκες και να φαντάζει το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για τον τίτλο στην Πόλη του Φωτός.

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου, ο Φέντερερ επικράτησε 7-6(5), 6-3, 3-6, 7-6(5)και έβαλε τέλος στο σερί 41 συνεχόμενων νικών του Τζόκοβιτς ο οποίος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το κορυφαίο σερί σε ξεκίνημα της χρονιάς που κατείχε ο Τζον Μακ Ενρό με 42 νίκες το 1984.

O Ελβετός, πρωταθλητής του Roland Garros το 2009, έπιασε μαγική απόδοση στα δύο πρώτα σετ ενώ στη συνέχεια χάρη στην απίστευτη ποιότητα, την εμπειρία του, την ιδιοφυΐα του αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία της εξέδρας, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του καλύτερου Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα συγκλονιστικό tie break στο 4ο σετ. Και όλα αυτά ενώ στο εναρκτήριο σετ έσωσε 2 set points του Σέρβου τα οποία, εφόσον εκμεταλλευόταν ο Νόλε, το παιχνίδι θα είχε εντελώς διαφορετική τροπή.

"Προπονούμαι μια ολόκληρη ζωή για να παίζω τέτοια παιχνίδια" δήλωσε αμέσως μετά ο Φέντερερ, σφραγίζοντας τον μεγάλο τελικό του Παρισιού κόντρα στον Ναδάλ.

“Η νίκη επί του Νόβακ σήμερα μάλλον είναι καλό δώρο για τα γενεθλιά του γιατί έχει χάσει στα τέσσερα προηγούμενα ματς κόντρα στο Νόβακ. Θα παίξω έναν ακόμα τελικό Grand Slam κόντρα στον κύριο ανταγωνιστή μου. Ζούμε για τέτοια παιχνίδια" συμπλήρωσε ο μαέστρος.

Από την πλευρά του, ο μεγάλος ηττημένος, Νόβακ Τζόκοβιτς, είχε πει: "Ήταν οι καλύτεροι πέντε μήνες της ζωής μου, της τενιστικής μου καριέρας. Δεν έχω παράπονο. Ήταν σίγουρα μια απίστευτη περίοδος για μένα. Κάποτε έπρεπε να τελειώσει. Ήξερα ότι πλησίαζε το τέλος. Δυστυχώς ήρθε σε κακή στιγμή. Ήταν μεγάλο παιχνίδι σήμερα. Όμως έτσι είναι το άθλημα. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά”.

Ο Φέντερερ έχασε στον τελικό από τον Ναδάλ με 7-5, 7-6(3), 5-7, 6-1.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές από τον αγώνα του Φέντερερ με τον Τζόκοβιτς:

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Halden Krog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ