ΤΕΝΙΣ

Πυρκαγιές Αυστραλία: Ο Κύργιος δωρίζει χρήματα σε όσους το έχουν ανάγκη

In this Monday, Dec. 30, 2019, aerial photo, wildfires rage under plumes of smoke in Bairnsdale, Australia. Thousands of tourists fled Australia's wildfire-ravaged eastern coast Thursday ahead of worsening conditions as the military started to evacuate people trapped on the shore further south. (Glen Morey via AP)
In this Monday, Dec. 30, 2019, aerial photo, wildfires rage under plumes of smoke in Bairnsdale, Australia. Thousands of tourists fled Australia's wildfire-ravaged eastern coast Thursday ahead of worsening conditions as the military started to evacuate people trapped on the shore further south. (Glen Morey via AP) AP

Ο Νικ Κύργιος δήλωσε την συμπαράστασή του σε όσους δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία και θα δωρίσει 200 δολάρια για κάθε άσο του, ενώ θα αναλάβει και άλλες δράσεις.

Μπορεί να γράψει πολλά για την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του εντός των κορτ, όμως μακριά από αυτά ο Νικ Κύργιος έχει αποδείξει πολλές φορές την ευαισθησία του σε σοβαρά θέματα. Μάλιστα, πολλές φορές αποφασίζει να βοηθήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτή την φορά ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε όσα συμβαίνουν στην Αυστραλία.

Οι φονικές φωτιές εξακολουθούν να μαίνονται στην Αυστραλία και έχουν κατακάψειπερισσότερα από 40 εκατομμύρια τμ εκτάσεων, ενώ σχεδόν καθημερινά δημιουργούνται νέες εστίες που εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων εξαπλώνονται.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς πραγματοποιούνται μεγάλες εκκενώσεις πληθυσμώνκαι εκτεταμένες επιχειρήσεις διάσωσης σε παραλιακές ζώνες. Την ίδια στιγμή αρκετοί πολίτες εξακολουθούν να αγνοούνται με τον φόβο ότι μπορεί να έχουν παγιδευτεί και να είναι νεκροί, ενώ ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 15 νεκρούς.

Ο Νικ Κύργιος μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media ανακοίνωσε πως για κάθε άσο που θα παίρνει θα χαρίζει 200 δολάρια για την ενίσχυση όσων το έχουν ανάγκη, ενώ δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει και άλλες δράσεις. Ήδη, έχει μιλήσει με την Ομοσπονδία τένις της χώρας και έχει ζητήσει να διοργανωθεί ένα μικρό τουρνουά ή έστω κάποιος αγώνας επίδειξης με τα έσοδα να πηγαίνουν σε όσους το χρειάζονται.

Επιπρόσθετα, μέσα από το ίδρυμα του θα αναλάβει δράσεις για τα μικρά παιδιά, αλλά και για τα ζώα.

Ενημερωθείτε για όσα συμβαίνουν στην Αυστραλία από το NEWS247.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ