ΤΕΝΙΣ

PTPA: Ανοικτή πρόσκληση και στις γυναίκες

A ball boy stands at attention while holding balls at the Western & Southern Open tennis tournament, Saturday, Aug. 22, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
A ball boy stands at attention while holding balls at the Western & Southern Open tennis tournament, Saturday, Aug. 22, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Η Professional Tennis Players Association (PTPA) ήρθε για να μείνει σύμφωνα με τους δύο βασικούς εμπνευστές της, Νόβακ Τζόκοβιτς και Βάσεκ Πόσπισιλ.

Η τεράστια δυσαρέσκεια που υπήρχε από μεγάλη μερίδα των τενιστών ότι το κλασικό ATP Council των παικτών δεν έχει απολύτως καμία δύναμη και επιρροή οδήγησε τους Τζόκοβιτς και Πόσπισιλ σε αυτό το καινούριο διάβημα έχοντας ήδη συναντήσει, βέβαια, αντιδράσεις πολύ ισχυρές όπως αυτές των Φέντερερ και Ναδάλ.

Ωστόσο, ο Βάσεκ Πόσπισιλ ανέφερε ότι το κίνημα αυτό είναι μόνο στην αρχή του και τώρα μόνο θα μεγαλώνει ενώ έκανε ανοικτή πρόσκληση και στις τενίστριες ώστε να συμμετάσχουν στο εγχείρημα!

"Όσον αφορά στην συμμετοχή των γυναικών στην PTPA υπάρχει ανοικτός διάλογος για το θέμα. Αναγνωρίζουμε τη σημασία του να συμμετάσχουν οι γυναίκες στην πρωτοβουλία αυτή. Αυτό είναι προφανές από το παράλληλο κίνημα που ξεκίνησε έναν χρόνο πριν και είχε την υποστήριξη 70 και πλέον από τους 100 καλύτερους τενίστες και τενίστριες στον κόσμο. Η PTPA είναι μόνο στην αρχή της", ανέφερε ο 30χρονος Καναδός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ