ΤΕΝΙΣ

Προπονητής Φέντερερ: "Δεν θα βιαστεί να επιστρέψει ο Ρότζερ"

Roger Federer waves at the crowd during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog)
Roger Federer waves at the crowd during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog) @ 2020 HALDEN KROG / ASSOCIATED PRESS

Σε συνέντευξη που έδωσε σε Ελβετικό portal (nzz.ch), ο επί χρόνια προπονητής και φίλος του Ρότζερ Φέντερερ, Σέβεριν Λούτι, μίλησε για την πορεία αποκατάστασης του τραυματισμού του 39χρονου Ελβετού.

O Λούτι αποκάλυψε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ θα ξεκινήσει να προπονείται κανονικά από τον Οκτώβριο προκειμένου να είναι έτοιμος, αν και δεν θα βιαστεί να επιστρέψει στις αρχές της νέας χρονιάς.

"Φυσικά και ρίχνει μερικές μπάλες που και που, για να μυρίσει τις μπάλες και να έχει επαφή με τη ρακέτα. Αλλά, δεν προπονείται κανονικά. Ο στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε κανονικές προπονήσεις στις αρχές Οκτωβρίου", είπε χαρακτηριστικά ο Ελβετός coach ο οποίος μίλησε και για το αν ο Φέντερερ είχε σκεφτεί να αποσυρθεί μετά τον νέο τραυματισμό του στο γόνατο.

"Δεν μου έχει μιλήσει ποτέ για απόσυρση", ανέφερε. "Το πρόβλημα δεν είναι η ηλικία αλλά η διάρκεια της απουσίας του. Το 2016 είχε απουσιάσει για έξι μήνες. Τώρα, θα επιστρέψει τον Ιανουάριο του 2021 και θα απουσιάζει για περίπου ένα χρόνο. Είναι μεγάλο το διάστημα για έναν αθλητή όπως αυτός. Η έλλειψη δραστηριότητας μετά από εγχείρηση, φέρνει ατροφία στους μύες. Όταν θα ξεκινήσουμε προπονήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Ο Ρότζερ έχει την ικανότητα να μην επηρεάζεται από τι λένε οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος. Ας είμαστε ειλικρινείς: αυτό που έκανε το 2017 στη Μελβούρνη ήταν σαν θαύμα. Κέρδισε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά στον κόσμο κι ενώ δεν είχε καθόλου δραστηριότητα το προηγούμενο εξάμηνο, παρά μόνο το Hopman Cup. Ήταν απίστευτο αυτό που κατάφερε".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ