ΤΕΝΙΣ

Προκρίθηκε στο ATP Finals o Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal celebrates winning against Austria's Dominic Thiem during their semifinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France, Friday, June 9, 2017. (AP Photo/Christophe Ena)
Spain's Rafael Nadal celebrates winning against Austria's Dominic Thiem during their semifinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France, Friday, June 9, 2017. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Με τους 6.915 βαθμούς που συγκέντρωσε τους πρώτους έξι μήνες του 2017, ο Ραφαέλ Ναδάλ εξασφάλισε από τώρα ένα εισιτήριο για το ATP World Tour Finals, που θα γίνει στο τέλος της χρονιάς στο Λονδίνο.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα (13/6) από την ΑΤΡ, ο Ραφαέλ Ναδάλ εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου, μετά και την κατάκτηση του Roland Garros, που τον έφερε στους 6.915 βαθμούς.

Ο νικητής του Roland Garros προκρίθηκε για 13η συνεχόμενη χρονιά, στο σημαντικότερο τουρνουά που διοργανώνει η ΑΤΡ. Μάλιστα, έχει εξασφαλίσει μια μεγάλη διαφορά με τον δεύτερο της κατάταξης, Ρότζερ Φέντερερ, που έχει 4.045 βαθμούς. Μέχρι στιγμής, την πρώτη 8άδα συμπληρώνουν οι Ναδάλ, Φέντερερ, Τιμ, Βαβρίνκα, Ζβέρεβ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ και Γκοφίν.

"Έχω μια υπέροχη σεζόν μέχρι στιγμής και είμαι χαρούμενος που προκρίθηκα ήδη στο Λονδίνο. Δεν μπορούσα να αγωνιστώ πέρυσι στο Λονδίνο εξαιτίας τραυματισμού και ανυπομονώ να επιστρέψω το Νοέμβριο", δήλωσε ο Ναδάλ.

Από το 2005, όταν προκρίθηκε για πρώτη φορά στο ATP Finals, δεν υπήρξε ούτε μια χρονιά που να μην προκρίθηκε στους τελικούς ο Ισπανός τενίστας. Ωστόσο, έχει αγωνιστεί μόλις τις 7 από τις 12 προηγούμενες, αφού αναγκάστηκε να απουσιάσει αρκετές χρονιές εξαιτίας τραυματισμών. Είναι πάντως ο σημαντικότερος τίτλος που λείπει από τη συλλογή του.

AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ