ΤΕΝΙΣ

Πρόκριση-θρίλερ για Χάλεπ, η Κέρμπερ απέκλεισε την Σαράποβα

Romania's Simona Halep celebrates winning her fourth round match against Spain's Carla Suarez Navarro in two sets, 6-1, 6-1, at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France. Monday, June 5, 2017. (AP Photo/Michel Euler)
Romania's Simona Halep celebrates winning her fourth round match against Spain's Carla Suarez Navarro in two sets, 6-1, 6-1, at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France. Monday, June 5, 2017. (AP Photo/Michel Euler) AP

Η Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Σιμόνα Χάλεπ, πέρασε στους "16" του Australian Open, ενώ η Αντζελίκ Κέρμπερ άφησε εκτός τη Μαρία Σαράποβα.

Στο τσακ γλίτωσε τον αποκλεισμό η Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Σιμόνα Χάλεπ, η οποία έπαιξε με τη φωτιά, αλλά εντέλει δεν κάηκε, παίρνοντας την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει την Γιαπωνέζα, Ναόμι Οσάκα.

Η Χάλεπ είχε μια επική μονομαχία με τη Λορέν Ντέιβις και τελικά επικράτησε με 4-6, 6-4, 15-13, σώζοντας τριπλό match point στο 3ο σετ, σε ένα μαραθώνιο ματς που κράτησε 3 ώρες και 45 λεπτά!

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Οσάκα στον αγώνα της με την Άσλεϊ Μπάρτι, αποκλείοντας την καλύτερη τενίστρια της Αυστραλίας και Νο18 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2. Η 20χρονη Γιαπωνέζα είχε 12 άσους και έπαιξε εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κυριαρχώντας κατά κράτος

Εξάλλου, την πολύ καλή της πορεία στην Μελβούρνη συνεχίζει η Καρολίνα Πλίσκοβα, που κέρδισε στον τσεχικό "εμφύλιο" ντέρμπι τη Λούσι Σαφάροβα με 7-6 (6), 7-5. Η Πλίσκοβα χρειάστηκε να "σβήσει" ένα σετ πόιντ στο tie-break του πρώτου σετ, αλλά και να επιστρέψει από το 4-5 στο δεύτερο, φτάνοντας στην πρόκριση, όπου θα παίξει με την συμπατριώτισσά της Μπάρμπορα Στρίκοβα.

Όσο για την Γερμανίδα, Αντζελίκ Κέρμπερ, διατήρησε το αήττητό της στο 2018, πετυχαίνοντας μια εντυπωσιακή νίκη επί της Μαρία Σαράποβα σε 64 λεπτά. Η 30χρονη δεν άφησε περιθώρια στη Ρωσίδα και επιβλήθηκε με 6-1, 6-3, συνεχίζοντας το "ταξίδι" της και κυνηγώντας να επαναλάβει ό,τι και το 2016, όταν σήκωσε το τρόπαιο.

AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ